Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατεπείγον αίτημα της ΕΣΕΕ στον Τσίπρα για παράταση τριών ημέρων για πληρωμή των υποχρεώσεων

Χωρίς κατηγορία στις 30/12/2016

Έως τις 5 Ιανουαρίου 

Με αφορμή το ζήτημα της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έως το τέλος το 2016, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την παρέμβασή του υπέρ μίας παράτασης τριών εργάσιμων ημερών στην προθεσμία καταβολής των πληρωμών των υποχρεώσεων, δηλαδή έως και την 5η Ιανουαρίου 2017. Η επιστολή που απεστάλη στον Πρωθυπουργό αναφέρει:

 «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες, εναποθέτουν μεγάλο μέρος των ελπίδων του στον τζίρο της περιόδου των εορτών. Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σε όλη την περίοδο ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και υποτονική, σε σημείο που να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σχετικές προσδοκίες των επιχειρήσεων, περιορίζοντας σημαντικά τις προσδοκώμενες εισπράξεις.

Επιπλέον, στην εικόνα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι η 31η Δεκεμβρίου είναι Σάββατο και άρα ένας μεγάλος αριθμός επιταγών θα πληρωθεί αναγκαστικά στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2017.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έλλειψη ρευστότητας στους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα και –κατόπιν των δικών τους εκκλήσεων- απευθυνόμαστε προς εσάς, ζητώντας μία μικρή χρονική παράταση μέχρι 5 Ιανουαρίου 2017-δηλαδή για 3 εργάσιμες ημέρες- της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που κανονικά πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και συνολικά ανέρχονται σε 4 σ. ευρώ. Πρόκειται για τις πληρωμές:

  • Της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ για 50.000 νομικά πρόσωπα.
  • Της 6ης δόσης φορολογίας 250.000 επιχειρήσεων.
  • Της απόδοσης του ΦΠΑ Νοεμβρίου.
  • Των τελών κυκλοφορίας των επιχειρηματικών οχημάτων.
  • Των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών.

Η παράταση την οποία ζητούμε είναι απαραίτητη, όχι μόνο λόγω της μειωμένης ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και της ανάγκης να καταβληθούν έγκαιρα οι μισθοί Δεκεμβρίου 1.930.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ύψους 2,4 δις ευρώ. Η παράταση αυτή δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα και ταυτόχρονα θα αποτρέψει τη δημιουργία τη νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς η καθυστέρηση δεν θα ξεπεράσει τις μερικές ημέρες.

Δεδομένης της ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχετε επιδείξει για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προσβλέπουμε στην καταλυτική σας παρέμβαση για την αποδοχή του καθόλα ρεαλιστικού αιτήματός μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά και πιστεύουμε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αξίζουμε αυτό το πρωτοχρονιάτικο δώρο από τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: