Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κοινή απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/04/2016

Video 15′ από τις χθεσινές συγκεντρώσεις σe ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ

Απεργιακή συγκέντρωση των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ, ενώ την ίδια ώρα γινόταν άλλη συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ, με αποκλειστικό θέμα το ασφαλιστικό “έκτρωμα” που προβλέπει την κατάργηση του αγγελιοσήμου με φανερά απώτερο στόχο τον υποβιβασμό του δημοσιογράφου σε “υπάλληλο ενημέρωσης”…

Εν τω μεταξύ στον ΕΔΟΕΑΠ, η διοίκηση είχε κανονίσει συνάντηση με δημοσιογράφους-βουλευτές και όπως ανακοίνωσε, με θλίψη της ανταποκρίθηκαν μόνον η Σοφία Βούλτεψη, η Λιάνα Κανέλλη, ο Γιάννης Αδριανός και ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος όμως επικαλέστηκε… φόρτο εργασίας και αποχώρησε!

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζεται:
Είναι σημαντικό όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας τοποθετήσεις να συστρατευτούμε στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την απόσυρση του νομοσχεδίου που ευτελίζει την αξιοπρέπειά μας, κλέβει τα αποθεματικά τα ταμείων μας, τα οποία λειτουργούν χωρίς ούτε ένα Ευρώ κρατικής επιχορήγησης και μας αφήνει χωρίς φάρμακο, επικούρηση και εφάπαξ.
Είναι μάλιστα παράδοξο ότι η κατάργηση του Αγγελιοσήμου θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 100 εκ Ευρώ ετησίως. Περιμένουμε, έστω την ύστατη στιγμή όλοι οι δημοσιογράφοι βουλευτές να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο“.

Εδώ ένα video διαρκείας 15′ λεπτών από τις χθεσινές συγκεντρώσεις στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: