Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεραφείμ: “Δήμαρχε, ειλικρινά η δική σου στοργή και αγάπη, μάς γεμίζει με δύναμη και με χαρά!”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/01/2018

Κοπή βασιλόπιτας στο Γηροκομείο

|> Στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Γηροκομείου Πειραιώς, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου ευχήθηκε “χρόνια πολλά και ευλογημένα” και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, διότι όπως είπε «μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνετε και αποδεικνύετε τη συμπαράστασή σας στο έργο μας, στη ταπεινή μας προσφορά, στην προσπάθεια που γίνεται με πάρα πολύ κόπο και μόχθο, αλλά πάντοτε με τους δύο πυλώνες, τα δύο εφαλτήρια: την ενότητά μας και την ανιδιοτέλειά μας».

Αναφερόμενος στο έργο που γίνεται στο Γηροκομείο, με τη στήριξη της Εκκλησίας και του Δήμου Πειραιά, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που έχω αυτήν την πνευματική ευθύνη μαζί με τον Δήμαρχό μας, τον αγαπητό Γιάννη, καθώς και με όλους εσάς, γιατί όλοι μαζί, εμείς, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε και να υπουργήσουμε αυτό το έργο της κοινωνικής συναντίληψης, αυτή τη μεγάλη «αγκαλιά» που γίνεται καθημερινά για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη μια βοήθεια ψυχής, καρδιάς και υπάρξεως». Μιλώντας δε για τον κ. Μώραλη, είπε: «Αγαπητέ Δήμαρχε ειλικρινά το λέγω ότι και η δική σου στοργή και αγάπη, μάς γεμίζει με δύναμη και με χαρά!».

Ο δήμαρχος Πειραιά στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων την ενότητα που υπάρχει μεταξύ Αντιπεριφέρειας Πειραιά, Δήμου, Εκκλησίας, παρά τις διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «όλοι μαζί σε τομείς όπως είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, ο πολιτισμός, για το καλό της πόλης γενικότερα, είμαστε ενωμένοι».

Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τον κ. Σεραφείμ ως πρόεδρο του δ.σ., καθώς το Γηροκομείο Πειραιώς δεν θα λειτουργούσε χωρίς την Μητρόπολη και χωρίς τους ανθρώπους του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν και αιρετοί του Δήμου Πειραιά.

Επίσης ανέφερε: “Ο δήμος να προσφέρει πιο ουσιαστικά, πέρα από την ηθική στήριξη, όταν θα έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά του, σε ένα «κόσμημα» για την πόλη όπως είναι το Γηροκομείο Πειραιώς και συνεχάρη τους συνεργάτες και εργαζόμενους του Γηροκομείου οι οποίοι, όπως είπε, δίνουν και την ψυχή τους. Και τόνισε: «Έχω την εντύπωση όποτε έρχομαι εδώ, ότι οι άνθρωποι που είναι εδώ περνούν καλά. Έχουν ζεστασιά, έχουν κοντά τους ανθρώπους, θέλουν να είναι εδώ, τους αρέσει. Αυτό μας ικανοποιεί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Καρβουνάς, η δημοτική σύμβουλος Αμαλία Φύκια και η πρόεδρος της Β΄ δημοτικής κοινότητας Ευαγγελία Αθανασίου.

Στην εκδήλωση η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: