Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γκίνες με ανακυκλώσιμα υλικά σε άσπρο-μαύρο!

Χωρίς κατηγορία στις 16/10/2018

Κοσμοπλημμύρα στην εκδήλωση της “Ίασις” και του “Connect Athens” στο Παναθηναϊκό Στάδιο

|> Ισχυρό μήνυμα εξέπεμψαν προχθές 5.000 πολίτες, που βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και κάλυψαν ένα χώρο έκτασης 357,5 τ.μ. με ανακυκλώσιμα υλικά (χρώματος άσπρου – μαύρου)! Συγκεκριμένα, με τα υλικά αυτά “γέμισαν” το λογότυπο του “Connect Athens”, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. Αποτέλεσμα, σημειώθηκε ρεκόρ Γκίνες!

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και παρόντες στο εγχείρημα, μεταξύ άλλων ήταν η Ολυμπιονίκις Πηγή Δεβετζή, ο Γιώργος Τζελίλης, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Νικόδημος, η “Action Aid”, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το μέλος της ΕΟΕ Γιώργος Αλικάκος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και εκπρόσωποι των εταιρειών “Lets do it Greece”, “Ethelon”, “Caritas”, “Second hand” και “Aiesec” (ανταλλαγή νέων φοιτητών).

Από τις 8 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε παρουσία μηχανικού και 6 μαρτύρων, όπως απαιτεί η αρμόδια επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να πιστοποιηθεί το επίτευγμα. Το τελευταίο κομμάτι συμπλήρωσαν οι 4χρονες Βασιλική και Μαρία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρούσα στην εκδήλωση και ομάδα στελεχών και υποψηφίων της ΤΑ, του “Πράσινου Κινήματος”, με επικεφαλής την συμπρόεδρο του ΠΚ, Ρία Ακρίβου, ακολουθούμενη από στελέχη του κόμματος, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιάννη Μακρή, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Παπαδάκη, τους υποψήφιους δήμαρχους: Αμαρουσίου -Βαγγέλη  Ρασσιά, Ηλιούπολης  – Ματίνας Βρέκου, Πειραιά – Πέτρου Μαυρέα και Ωρωπού – Μαρίας Μπαζούκη.  Την εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους του ΠΚ, ο Πέτρος Μαυρέας τονίζοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης τέτοιων δράσεων για την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής

Από την πλευρά του ο συντονιστής της αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας “Ίασις” Νίκος Μπαλτάς,  αναφερόμενος στην επίτευξη της προσπάθειας, δήλωσε: «Τώρα που τα καταφέραμε, αισθάνομαι ανακούφιση, μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας “Ίασις”, που εδώ κι ένα μήνα εργάζεται νυχθημερόν, τα μέλη μας, τους εθελοντές μας και τους φορείς που συνέδραμαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Όπως βεβαίως, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς το εγχείρημα έγινε υπό την αιγίδα της και τις εταιρείες που μας υποστήριξαν. Εξίσου σημαντικό είναι και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε “Φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στην έννοια της ανακύκλωσης” δεδομένου ότι στην σημερινή προσπάθεια, έδωσαν ενεργά το “παρών” 10 δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Αθήνα. Επόμενος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαδώσουμε το μήνυμα του Connect Athens. Σε λίγες εβδομάδες δημιουργείται ένα νέο connect στην Φιλαδέλφεια και σύντομα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Θέλουμε να αφυπνίσουμε και να ενώσουμε τα νέα παιδιά της πατρίδας μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: