Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Αθ. Πλεύρη – Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 15/11/2016

Για ασήμαντη αφορμή…

Δύσκολες στιγμές για τον Θανάση Πλεύρη, ο οποίος δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή του. Ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής, είναι διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου, για εντελώς ασήμαντη αφορμή, αφού από μία απλή επέμβαση στο πόδι του, ένα μικρόβιο (ίσως σταφυλόκκοκος) του προκάλεσε σηψαιμία. Σήμερα συμπληρώνει το δεύτερο κρίσιμο και κατά τους γιατρούς η κατάστασή του έχει αβέβαιη διάρκεια αλλά και έκβαση…

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου)  στο νοσοκομείο με “εικόνα σήψης”. «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το μικρόβιο φαίνεται ότι προσέβαλε τον Θανάση Πλεύρη κατά τη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί προ μερικών ημερών σε κλινική της Γλυφάδας, με εξέλιξη όμως δύσκολη και μη αναμενόμενη που τον οδήγησε και πάλι σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διευκρινίζεται: «Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται/ ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς». Επίσης αναφέρεται:

«Από τη θεραπευτική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» και τονίζεται: «Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται  ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 15/11 το απόγευμα, αναφέρει: «Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: