Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κυρίαρχη η κιθάρα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/06/2016

Βιρτουόζοι κιθαρίστες παίζουν για το Ηλιοστάσιο και την Πανσέληνο

Σημαντική ημέρα η σημερινή, όχι τόσο για την… έλευση Γιουνκέρ, όσο για το Θερινό Ηλιοστάσιο, που… παρέα με την Πανσέληνο, λέει την επίσημη «καλημέρα» στο καλοκαίρι!

Έτσι η μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αφ΄ενός για το σημαντικό της ημέρας που είναι Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και αφ΄ετέρου λόγω των μουσικών βιρτουόζων που θα συμμετάσχουν τις συναυλίες.

Από τις 10 το πρωί έως τις 7.30 μ.μ. θα γίνεται κάθε μία ώρα ένας μαραθώνιος συναυλιών στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι βιρτουόζοι διεθνούς φήμης κιθαριστές Βαγγέλης Μπουντούνης, Μάρω Ραζή, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης και Νίκος Ξανθούλης. Γενικός τίτλος των συναυλιών «Η Κιθάρα στο Μουσείο την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής».

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει τους πολίτες, σε 9 διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα

  • 12:30 Πλατεία Κανάρη – (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 12:50 Πεζόδρομος Σωτήρος – (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 13:10 Πλατεία Κοραή – (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 13:30 Πλατεία Σερφιώτη, Καλλίπολη – (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 14:00 Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη – (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 18:00 Πλατεία Αγ. Αναργύρων, Κοκκινιά- (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 18:30 Πλατεία Δωδεκανήσου, Καμίνια – (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 19:00 Ειρήνης και Σμολένσκυ, Νέο Φάληρο – (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • 19:30 Πλατεία Θεμιστοκλή, Ταμπούρια – (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Με βιόλες και τσέλα θα ταξιδέψουν όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία του Συνόλου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, σήμερα Τρίτη 21/6 στο θεατράκι του Άλσους Αγ. Φιλίππου και ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

Το νεοσύστατο σύνολο εγχόρδων αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών και υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Μήλα θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων κλασικών, Μότσαρτ, Χάϋδν, Βιβάλντι.

Στο πιάνο θα καθίσει η Κατερίνα Γκόλγκαρη και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Στέλιος Γκόλγκαρης.

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, το Πεδίον του Άρεως, ένας από τους ωραιότερους πράσινους χώρους της Αθήνας, μετατρέπεται για τρεις μέρες (21, 22 και 23 Ιουνίου) σε ένα μικρό πολυπολιτισμικό χώρο, που προάγει όχι μόνο τη μουσική αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα. Πρωτοστατεί η «Αλληλεγγύη Πειραιά» με καινοτόμες παραγωγές και πρωτότυπες ιδέες.

Με τη στήριξη του Εθνικού Δικτύου πόλεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, με τη ενεργό συμμετοχή κατοίκων του Λεκανοπεδίου και αλληλέγγυων δομών, σχεδιάστηκε μία 3ημερη μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις, εργαστήρια Τέχνης , θεατρικές παραστάσεις και φυσικά μουσικές σκηνές. Η «Αλληλεγγύη Πειραιά», πρωτοστατεί στη γιορτή αυτή με καινοτόμες παραγωγές και πρωτότυπες ιδέες.

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο τής «Αλληλεγγύης Πειραιά», θα υπάρχει για τρεις μέρες έκθεση με είδη χειροτεχνίας, ξυλογλυπτικής και κεραμικής, πανέμορφες δημιουργίες, με ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών από ξύλο και πηλό, με ανάγλυφες απεικονίσεις, δουλεμένα όλα στο χέρι με μεγάλη δεξιότητα. Επίσης θα γίνει έκθεση με σπιτικά, χειροποίητα γλυκά. Αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: