Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κύριε υπουργέ νομοθετήστε! Νέα παρέμβαση από τους δανειολήπτες ελβετικού fr.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/10/2016

Στο δσ Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μέσα από μια νέα παρέμβασή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), αυτή την φορά στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, απευθύνθηκε μέσω του εκπροσώπου του Παντελή Αντωνιάδη προς τον αρμόδιο υπουργό,τονίζοντας:

«Καλούμε από αυτό το βήμα τον κ. υπουργό να νομοθετήσει την ιστορική 1η σε ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστική απόφαση 334/2016 επί συλλογικής αγωγής που τόσο πρόσμεναν χιλιάδες δανειολήπτες». Στη συνέχεια ανέφερε:

elvetiko-frago«Εκπροσωπώντας χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών και μετά τις γνωστές σε όλους μας εξελίξεις με τα funds οφείλουμε να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας να εισακουστούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής συνοχής, στην πατρίδα μας. Ας θωρακίσουμε το ενδεχόμενο να μην κοκκινίσουν και άλλες χιλιάδες νέα δάνεια που κινούνται οριακά, με τις όποιες επιπτώσεις . Έξαλλου η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, αφού το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΔΑΝΕΦ επισημαίνεται πως η δικαστική απόφαση επί συλλογικής αγωγής (όπως η 334/2016 Π.Π.Α) παράγει αυτοδίκαια νομοθέτημα κατά την τελεσιδικία. Τελεσιδικία που δεν δύναται όπως διαμηνύουν οι χιλιάδες οικογένειες να αντέξουν χρονικά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: