Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έχουμε τους Παραολυμπιονίκες και ασχολούμαστε με “τρίχες”!

Χωρίς κατηγορία στις 27/08/2021

Μέσα στη “μαυρίλα” των ημερών, ευτυχώς υπάρχουν ο Τριανταφύλλου, ο Μιχαλεντζάκης, ο Μπακοχρήστος, ο Καρυπίδης, ο Μακροδημήτρης…

Δημ. Κωνσταντάρας |> Θέλω να γράψω λίγα μόνο λόγια για μια θλιβερή πραγματικότητα στο Ελληνικό κοινωνικό και αθλητικό προσκήνιο, χωρίς να επεκταθώ για τα μαύρα χάλια μας σε τόσους άλλους τομείς , με συνευθύνη πολλών, δυστυχώς και των ΜΜΕ.

Με γεμάτες τις ΜΕΘ των νοσοκομείων με ανεμβολίαστους ασθενείς Covid, με την ανησυχία για την εξάπλωση της νόσου στο τέλος του φθινοπώρου, με μια Ελλάδα που δεν ξέρουμε τι είδους χειμώνα θα βρει μπροστά της, με 1 εκατομμύριο στρέμματα καμένης γης και έρημο τοπίο εκεί που ήταν δάση, με χιλιάδες ξεσπιτωμένους και κατεστραμμένα σπίτια και περιουσίες , με -κατά τη γνώμη μου- ανούσιες και βαρετές αντιπαραθέσεις στη Βουλή, με… με… με… ο Έλληνας ψάχνει να βρει από «κάπου» και «κάτι καλό». Αλλά δεν το βρίσκει.

Σε ΟΛΕΣ τις ειδήσεις που «κυκλοφορούν» ευρύτατα στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο, κυριαρχεί το κακό και το μίζερο. Αναζητούμε να βρούμε κάτι που να «γλυκάνει» τη στεναχώρια και τη μιζέρια μας. Υπάρχει. Αλλά κανείς δεν το ερευνά, δεν το δημοσιοποιεί, δεν το προβάλλει.

Κάθομαι πικραμένος να γράψω δυο λόγια για κάτι αισιόδοξο, κάτι θετικό και ακριβώς επειδή ξέρω τι γίνεται, εύκολα το βρίσκω. Αλλά στην πλειοψηφία τους, τα ΜΜΕ το αγνοούν, το περιθωριοποιούν, το υποβιβάζουν. Και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί προβάλλουμε τις «κακές» αλλά και τις -ας πούμε- «χαζές» ειδήσεις, γιατί δεν αναζητούμε έστω μια-δυο πραγματικά καλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Τόσο μαζοχιστές έχουμε γίνει;

Λοιπόν: Δεν πρόλαβαν να αρχίσουν οι Παρα- Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και οι Έλληνες ανάπηροι πρωταθλητές κέρδισαν ΤΡΙΑ μετάλλια και είχαν και άλλες τιμητικές θέσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων μέχρι στιγμής, πριν ακόμα τελειώσει η δεύτερη μέρα.

Γιατί να μην προβάλουμε έτσι όπως πρέπει τον Ελληνικό θρίαμβο των ανάπηρων πρωταθλητών μας που μάς κάνουν περήφανους και μάς αναγκάζουν να στρέψουμε τα μάτια μας στην προσπάθειά τους αλλά ασχολούμαστε με το ποιον αριστερό μπακ θα πάρει ο Ολυμπιακός, με τις ίντριγκες, τους παράνομους έρωτες, την εκδίκηση που θα έχει η νέα σειρά του MEGA, για τον Βενσάν Κασέλ και την Τίνα Κουνακέι που έχουν επέτειο γάμου, με τον Κουτσόπουλο που «πειράζει» τη σύντροφό του ενώ ψαρεύει και με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου που ποζάρει ολόγυμνη στο Instagram.

Εγώ πάω κόντρα. Χιλιάδες αναγνώστες, το σύνολο των αναπήρων και των οικογενειών τους (πάνω από 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα) και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα συμφωνήσουν. Το προβάλλω:

  1. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία β’ της σπάθης που κατέκτησε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
  2. ΤΟ δεύτερο μετάλλιο που κέρδισε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στον τελικό των 100μ. ελεύθερο – S8, τερματίζοντας στην 3η θέση.
  3. Το τρίτο -χάλκινο κι αυτό- κέρδισε ο Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στα -54κ. της άρσης βαρών σε πάγκο.
  4. Την Ελληνική συμμετοχή στην κολύμβηση και τον τελικό των 100μ. ύπτιο S1, του Δημήτρη Καρυπίδη που κατέκτησε την 4η θέση
  5. Την 5η θέση στον τελικό των S2 στα 100μ. ύπτιο του Αριστείδη Μακροδημήτρη.

Εν ολίγοις και για να καταλάβετε τη σπουδαιότητα του κατορθώματός τους, οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες πέτυχαν σε ΜΙΑ ημέρα περίπου όσα πέτυχαν οι μη Ανάπηροι , σπουδαίοι και τιμημένοι πρωταθλητές μας κατά τη διάρκεια ΟΛΩΝ των ημερών των Αγώνων.

Εντάξει, δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα τα επιτεύγματα. Αλλά είναι αρκετά για να τα αναφέρουμε με μια χαρά, με ένα χαμόγελο μέσα σ’ αυτή την περίοδο της «μαυρίλας». Για να μάς δώσουν μια αύρα. Και να μάς κάνουν να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά καλά που συμβαίνουν αλλά ΔΕΝ τα μαθαίνουμε γιατί δεν προβάλλονται επαρκώς. Τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, οι Έλληνες Ανάπηροι πρωταθλητές θα έχουν ήδη κερδίσει -πιθανότατα- και άλλα μετάλλια. Και άλλες τιμητικές θέσεις. Κάπου, σε κάποια ΜΜΕ, έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται και να προβάλλουν τις επιτυχίες τους και τις ιστορίες τους. Έστω μετά εορτήν. Κάτι είναι κι αυτό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: