Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για συμμετοχή στον ‘’Τουρισμό για όλους’’

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 08/04/2024

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας

|> Εκπνέει σήμερα (Δευτέρα 8 Απριλίου) τα μεσάνυχτα η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ‘’Τουρισμός για όλους’’.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία λήγει απόψε στις 23:59’ και οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται είτε απευθείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή (https://vouchers.gov.gr/tourism4all) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης είτε μέσω ΚΕΠ.

Το πρόγραμμα ‘’Τουρισμός για όλους 2024’’ του υπουργείου Τουρισμού στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η χορήγηση οικονομικής διευκόλυνσης, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και επιλογής μέσω κλήρωσης ως εξής:

  •  Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην ΚΥΑ του προγράμματος προϋποθέσεις.
  •  Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,

– συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,

  • Ποσό ύψους 400 ευρώ για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31/12/2024, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

Η διαδικασία

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται αίτηση, η οποία υποβάλλεται από τους δυνητικούς δικαιούχους μέσω ειδικής εφαρμογής προσβάσιμης από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr. Για την υποβολή απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση των δυνητικών δικαιούχων με τη χρήση των κωδικών TAXISnet. Κατά την υποβολή της αίτησης δηλώνεται η συναίνεση του αιτούντος για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων για τους σκοπούς της παρούσας, μέσω ειδικής σχετικής επιλογής.

Πιο αναλυτικά, ο δυνητικός δικαιούχος εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του αναλογούντος χρηματικού ποσού σε αυτήν. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτών καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί. Παράλληλα δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του. Ο δικαιούχος καταχωρίζει επίσης το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: