Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία παράσταση ως συμβολή για τα έξοδα θεραπείας του 9χρονου Γιάννη μας…

Στο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ (Νίκαια), ανεβαίναι το έργο ‘’Το Δάκρυ της Παναγίας -Ένας Ύμνος για την Σμύρνη’’ με τη Γεωργία Ζώη 

|> ‘’Το Δάκρυ της Παναγίας… Ένας Ύμνος για την Σμύρνη’’ του Θανάση Σταυρόπουλου, με την Γεωργία Ζώη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα ανεβαίνει στο ανοιχτό θέατρο ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ (Νάξου και Σταυράκη, Νίκαια) την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν  για συμβολή στα έξοδα της θεραπείας του 9χρονου Γιάννη Κορολόγου που εδώ και 3 χρόνια δίνει μάχη για τη ζωή του. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία του θεάτρου η Θεομήτωρ ενσαρκώνεται στην σκηνή, σε μια καθηλωτική παράσταση, με  απόλυτο σεβασμό, από την Γεωργία Ζώη.

Το θεατρικό αυτό έργο είναι μία πρόταση που συνθέτει δύο τόσο διαφορετικές πτυχές της Ιστορίας. Αυτής του Θείου Δράματος, και συγκεκριμένα την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά, και τον μαρτυρικό διωγμό των Ελλήνων και άλλων κατοίκων- από την πολύπαθη Σμύρνη.    

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρωταγωνιστούν: Γεωργία  Ζώη, Άννα Μωραΐτου, Ευτυχία Αργυροπούλου, Σταύρος Βόλκος, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Πέτρος Τσαπαλιάρης (Χρήστος Ιντζέογλου β’ διανομή),Ιωάννα Μαρμάρου (Ελένη Μαρμάρου β’ διανομή).

Εκκλησιαστικοί ύμνοι: Σταύρος Βόλκος, Γεωργία Ζωή, Πέτρος Τσαπαλιάρης (Χρήστος Ιντζέογλου β’ διανομή).

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ι.Μ. Παροναξίας, Ι.Μ Σύρου, Ι.Μ Γλυφάδας.

Η παράσταση   προτείνεται  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Euro-American Women Council (EAWC).

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: