Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δείγμα φασιστικοποίησης ο προπηλακισμός στον πρύτανη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 31/10/2020

Μία φυσική συνέχεια των όσων συμβαίνουν χρόνια τώρα στον χώρο της εκπαίδευσης

Τ/Π |> Μετά την πρωτόγνωρη βαρβαρότητα που έδειξαν κάποιοι “δημοκράτες” κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής θεωρείται πια δεδομένη. Μπορεί η “Χρυσή Αυγή” να “ξεδοντιάστηκε και να κλείστηκε φυλακή, όμως η φασιστική νοοτροπία παραμένει να πρυτανεύει σε αυτή τη χώρα.

Για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ότι ο φασισμός δεν έχει χρώμα, ούτε είναι ιδεολογία, αλλά νοοτροπία αλητών και ηλιθίων.

Όπως δεν εξέπληξε η δήλωση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Χρυσοχοΐδη, ότι οι δράστες θα επικηρυχθούν, έτσι δεν υπήρξε έκπληξη και η ανατριχιαστική επίθεση κατά του πρύτανη. Και τα δύο αναμενόμενα ήταν. Η μεν δήλωση επειδή η “συγγνώμη” είναι άγνωστη στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και η δε βαρβαρότητα κατά του πρύτανη, μία φυσική συνέχεια των όσων συμβαίνουν χρόνια τώρα στον χώρο της εκπαίδευσης. Όσο περί παιδείας, ας μην σχολιαστεί καλύτερα…

Εάν η Ελλάδα, ως σύγχρονη χώρα που θέλει να είναι ευρωπαϊκή, θα πρέπει να “καθαρίσει” τον τόπο από “φασισταριά” κάθε είδους, τότε ας ενδιαφερθεί ουσιαστικά. Για παράδειγμα ας μην γίνονται δηλώσεις-μαθήματα από υπουργούς, μετά από μία παράνομη πράξη, η οποία ίσως να οφείλεται στην ανεπάρκειά τους. Προτιμότερο η κάθε παράνομη πράξη, να εντείνει τις προσπάθειές τους για να επιτελούν σωστά τις υποχρεώσεις τους.

Είναι κρίμα να βλέπεις ένα τσούρμο άμοιρων παιδιών, να νομίζουν ότι είναι “αγωνιστές” και πως “θα αλλάξουν τον κόσμο”, να άγεται και να φέρεται από κάθε είδους σαλτιμπάγκους “ιδεολόγους” και να ωθούνται για να προβαίνουν σε αντιλαϊκές δράσεις, που αύριο θα ντρέπονται να τις διηγηθούν στα παιδιά τους.

Η φασιστικοποίηση καλά κρατεί και καθημερινώς εξελίσσεται… Κι όποιος ιθύνων δεν το αντιλαμβάνεται, ας κάνει μία βόλτα στους δρόμους και στις πιάτσες, χωρίς τους “επικοινωνιολόγους” του και θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, πώς λειτουργεί η κοινωνία…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: