Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Μαθήματα’’ νέας τεχνολογίας στο συνέδριο 25ο Global Startup Workshop του ΜΙΤ

Χρ. Δήμας: ‘’Μεταφορά τεχνογνωσίας από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις’’

|> Στο 25ο Global Startup Workshop, το συνέδριο που διοργανώνει το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και φέρνει στην Ελλάδα την παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία στην τεχνολογία και την νεοφυή επιχειρηματικότητα, μίλησε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας Χρήστος Δήμας.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο συγκεντρώνει νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστούς, εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές, πρωταγωνιστές του οικοσυστήματος καινοτομίας και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας. Περιλαμβάνει δε, προσαρμοσμένα εργαστήρια, πάνελ και ομιλίες. Το MIT GSW στοχεύει να μοιραστεί τις επιχειρηματικές πρακτικές και τεχνογνωσία που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες να ξεκινήσουν από το MIT.

Ο κ. Δήμας κατά την τοποθέτηση του μίλησε για τις «δομικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα, για την σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας, την πρόοδο της Elevate Greece Α.Ε και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D)».

Τόνισε επίσης το γεγονός πως: «Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση, κατέγραψε την μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή στον Συνολικό Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015 – 2022 ανάμεσα στα 27 Κράτη-Μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση European Innovation Scoreboard (EIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Και ότι:

«Η αύξηση της τιμής του δείκτη καινοτομίας παρατηρείται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό κατά την τελευταία τετραετία, ενώ πολύ μεγάλη βελτίωση έχουν καταγράψει οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με καινοτομίες προϊόντος, οι καινοτόμες ΜμΕ που συνεργάζονται με άλλες, η απασχόληση σε καινοτόμες επιχειρήσεις, οι πωλήσεις καινοτόμων προϊόντων, καθώς και οι ΜμΕ με καινοτομίες επιχειρησιακών διαδικασιών».

Επίσης, παρουσίασε τις ενδεικτικές δράσεις που προώθησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και έχουν συμβάλλει στην ταχεία βελτίωση της Ελλάδας στον χώρο Έρευνας και Καινοτομίας τα τελευταία χρόνια. Και τόνισε χαρακτηριστικά για τα παραπάνω στοιχεία:

«Επικυρώνουν τις πολιτικές μας για την καλύτερη αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στην Ελλάδα και την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Όσον αφορά το συνέδριο, τόνισε πως αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να μελετήσουμε τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες «να μάθουν από τους καλύτερους στην καινοτομία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες».

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Startup Pitch Competition, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία προβολής και θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το MIT GSW 2023, τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Υποστηρίζεται από το Επιχειρηματικό Κέντρο Martin Trust, το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Legatum και το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης της Επιχειρηματικότητας REAP. Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του MIT και το Hellenic Innovation Network.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: