Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη συμμετοχή δημοσιογράφων στο σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ ‘’Τεχνητή Νοημοσύνη’’

ΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 24/09/2023

Αρχίζει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου – Το 11% των συμμετεχόντων είναι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι και το 60% γυναίκες

|> Ξεπέρασαν τις 170 οι συμμετοχές στο νέο σεμινάριο που διοργανώνει η ΕΣΗΕΑ: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τη Δημοσιογραφία», το οποίο θα αρχίσει την Τετάρτη 27/9.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών επιβεβαιώνει τη βούληση των Ελλήνων δημοσιογράφων να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης και την πρόθεσή τους να θωρακίσουν τις γνώσεις τους, ανταποκρινόμενοι στις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής.

Το υψηλό επίπεδο των εισηγητών διασφαλίζει την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και σε αυτό το σεμινάριο, ενώ το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των συμμετεχόντων αφ’ ενός καταδεικνύει την ποιότητα του δημοσιογραφικού δυναμικού και αφ’ ετέρου προάγει συνολικά την επιμορφωτική προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια με επιμονή, στόχο και όραμα το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.

Σημειώνεται ότι το 71% των μελών της ΕΣΗΕΑ, που συμμετέχουν στο σεμινάριο, είναι κάτοχοι ανώτατων εκπαιδευτικών τίτλων. Συγκεκριμένα: Το 3% εξ αυτών είναι κάτοχοι διδακτορικού, το 27% μεταπτυχιακού διπλώματος, το 41% πτυχίου πανεπιστημίου και το 25% απόφοιτοι σχολών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο σεμινάριο το 72% των εκπαιδευομένων είναι εργαζόμενοι, το 17% άνεργοι και 11% συνταξιούχοι δημοσιογράφοι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και σε αυτό το σεμινάριο η πλειονότητα των εκπαιδευομένων είναι γυναίκες, σε ποσοστό 60%.

Για πρώτη φορά στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν μέλη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και ερευνητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπως και μέλη της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων Δημοσιογραφίας/Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ.

Οι παραδόσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 10το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, τόσο στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ «Ηρακλής Πετιμεζάς» (7ος όροφος) όσο και διαδικτυακά για όσους προτιμούν την τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 7ος όροφος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ «Ιωάννης Κονδυλάκης», δημιουργήθηκε με στόχο να φιλοξενήσει την εκπαιδευτική δομή της Ενώσεως και οι αίθουσες διδασκαλίας διαμορφώθηκαν με την ευγενική χορηγία της Μαριάννας Λάτση, του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου- Ίδρυμα ΑΙΓΕΑΣ-ΑΜΚΕ και της Ελένης Καρκαζή-Πουρνάρα και Νίκου Πουρνάρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: