Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλωσε η “ψαλίδα” μεταξύ “πολύ” και “λίγο” πλουσίων και η “ψαλίδα” με τον υπόλοιπο κόσμο…

FLASH στις 08/03/2018

Ψάχνοντας την ευτυχία…

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

|> Ανάρπαστο έγινε το περιοδικό “Forbes” με τη λίστα των 2.208 δισεκατομμυριούχων του κόσμου, χωρίς να αναφέρονται βέβαια τα ονόματα των δισεκατομμυρίων πεινασμένων… Όπως παρατηρείται, στη λίστα του “Forbes” του 2018, το χάσμα μεταξύ των “πολύ” πλούσιων και των “λίγο” πλούσιων συνεχίζει να διευρύνεται, με τις περιουσίες των δισεκατομμυριούχων να φτάνουν σε νέα ύψη. Αλλά το ίδιο συμβαίνει με την “ψαλίδα” μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων…

Συνολικά οι “Κροίσοι” έχουν περιουσία-ρεκόρ ύψους 9,1 τρισ. δολ., αυξημένη κατά 18% συγκριτικά με το 2017. Και η δε περιουσία των 20 πλουσιότερων ανθρώπων αγγίζει τα 1,2 τρισ. δολάρια! Ίσως οι εν λόγω, να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων, αλλά τα πλούτη τους ανέρχονται στο 13% της συνολικής περιουσίας των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως!

Ο πλουσιότερος άνθρωπος είναι ο Τζέφρυ Μπέζος (Αμερικανός από το Ν. Μεξικό) και βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας, χάρη στην ενίσχυση της τιμής των μετοχών της “Amazon” κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που πρόσθεσε 39,2 δισ. δολ. στην περιουσία του. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη που κατάφερε σε ένα χρόνο, από τότε που το “Forbes” άρχισε να συντάσσει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων το 1987.

Και οι Έλληνες…

Από τους 2.208 δισεκατομμυριούχους του κόσμου δεν μπορούσε να απουσιάζουν και παρουσίες από την Ελλάδα των μνημονίων και της στέρησης, όπως των κ.κ. Σπύρου Λάτση (περιουσία 3,2 δισ. δολ. – Θέση 729), Φίλιππου Νιάρχου (περιουσία 2,8 δισ. δολ. – Θέση 859), Αριστοτέλη Μυστακίδη (περιουσία 2,5 δισ. δολ. – Θέση 965) και Βαρδή Βαρδινογιάννη (περιουσία 1,1 δισ. δολ. – Θέση 1999).

>>> Στη φωτογραφία, η προτομή του Κωνσταντίνου Σισμανόγλου, που βρίσκεται στον κήπο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, με την επιγραφή “Από την κοινωνία τ΄αποκτήσαμε, στην κοινωνία οφείλουμε να τ΄αποδώσουμε“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: