Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι Πρόεδροι της Βουλής επέλεξαν τα μέλη της ΑΔΑΕ

ΕΛΛΑΔΑ στις 01/12/2020

Μετά την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σειρά έχουν και οι άλλες Αρχές

|> Στην επιλογή των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σε κενές θέσεις, προχώρησε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Με ευρεία πλειοψηφία, μεγαλύτερη της απαιτούμενης των 3/5 (θετικά ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25), επελέγησαν ως τακτικά μέλη ο Δημήτριος Βέργαδος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Νικόλαος Παπαδάκης, φυσικός με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και Ραδιοτεχνολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Στέφανος Γκρίτζαλης, καθηγητής Ασφαλείας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ως αναπληρωματικά μέλη επελέγησαν ο Δαμιανός Χατζηαντωνίου, αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό – διδακτορικό τίτλο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, ο δρ. Νικόλαος Ανδρουλακάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και η δρ. Βασιλική Διαμαντοπούλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς και σε θέματα ιδιωτικότητας και Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μπράϊτον.

Η Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε χθες για την πλήρωση θέσεων Ανεξάρτητων Αρχών, είναι η πρώτη σε εφαρμογή του νέου Συντάγματος και όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και κατόπιν για το ΑΣΕΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: