Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εαρινή Καθαρά Δευτέρα, ενώ χειμωνιάτικη θα είναι η Τρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ στις 11/03/2019

Μετά την καλοκαιρία, κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις

|> Με την αναμενόμενη καλοκαιρία ξημέρωσε η Καθαρά Δευτέρα, αλλά δυστυχώς η εαρινή ατμόσφαιρα δεν πρόκειται να διατηρηθεί για ολόκληρο το 24ωρο… Μάρτη-γδάρτη έχουμε και ως ο πρώτος μήνας της άνοιξης, κουβαλάει την “τρέλλα” του, σε σημείο που οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η κακοκαιρία επανέρχεται! Για να δούμε τι λένε…

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.

Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: