Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετανάστες “απαγόρευσαν” με ύβρεις την είσοδο ενός Έλληνα σε… λεωφορείο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/08/2016

Επειδή δεν… χωρούσε!

Ένα e-mail από τον φίλο αναγνώστη Δ.Ξ. έρχεται να προκαλέσει άσχημες εντυπώσεις για το ποιόν κάποιων
αλλοδαπών εργαζομένων στην πατρίδα μας. Και το χειρότερο καμμιά φορά ο Έλληνας αισθάνεται “ξένος” στη χώρα του και πολλές φορές ακούγεται η φράση “ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα“. Κάπως έτσι αισθάνθηκε (και το έζησε!) ένα πρωινό της περασμένης εβδομάδας ο φίλος κ. Δ.Ξ. (σ.σ. τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε νομίμως ενδιαφερομένου), όταν αποπειράθηκε να πάει στη δουλειά του!

Το μήνυμα του αρχίζει με τη φράση: “Καλημέρα! Το επεισόδιο που θα περιγράψω με έκανε να αισθανθώ το λιγότερο βλάκας και ανυπεράσπιστος στην χώρα μου“. Και στη συνέχεια αναφέρει:

Μετά από αρκετό καιρό χρειάστηκε να πάω στην εργασία μου στον Ασπρόπυργο. Ξεκινώντας το πρωί 06.15 από τον Κορυδαλλό επιβιβάστηκα στο λεωφορείο της γραμμής 807 και έφτασα στο Αιγάλεω στις 06.45 στη στάση Γ. Ζαμπέτα (μία μετά τον Εσταυρωμένο).

Μόλις έφθασε το λεωφορείο της γραμμής Αθήνα – Ελευσίνα (Α16) στις 06.51, προσπάθησα να επιβιβαστώ, αλλά αντιμετώπισα την άρνηση των (ασιατικής καταγωγής!) επιβατών  με την δικαιολογία ότι δεν… χωρούσα! Κι ας ήμουν ο μοναδικός “επιπλέον” επιβάτης!

Στις αλλεπάλληλες επικλήσεις μου για να κάνουν λίγο χώρο να μπω στο λεωφορείο, αντιμετώπισα απωθήσεις εκ μέρους τους με σκοπό να με πετάξουν έξω από την πόρτα! Και έκανα το… μεγάλο λάθος να πω: “Όποιος δεν έχει εισιτήριο να κατέβει!”.

Οι τύποι εξαγριώθηκαν! Άρχισαν να με βρίζουν στη γλώσσα τους, αλλά και με την… φημισμένη ελληνική λέξη που αρχίζει από “μ”. Κατάφεραν και με πέταξαν έξω και ενώ εγώ προσπαθούσα να ανέβω, εκείνοι με έσπρωχναν πάλι για να κατέβω!

Κάποια στιγμή, δήλωσε την παρουσία του ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος έδειχνε φοβισμένος και με παρακάλεσε να εγκαταλείψω τις προσπάθειές μου. Όπως και έκανα…

Ειλικρινά, εκείνη τη στιγμή ήρθαν τούμπα τα όποια φιλάνθρωπα αισθήματα για τους “καημένους” τους μετανάστες και σκέπτομαι πως εάν πήγαινα μπροστά στο λεωφορείο και απαιτούσα να γίνει έλεγχος εισιτηρίων, θα ήμουν ρατσιστής, φασίστας ή γραφικός; Το σίγουρο είναι ότι από εκείνη την ημέρα αισθάνομαι ξένος την πατρίδα μου και με την υποχρέωση να πληρώνω εισιτήριο και φόρους…“.
Δηλαδή, φίλε μου, όπως κάνουμε όλοι οι… ιθαγενείς!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: