Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ανανεωμένες διαδρομές, δίπλα στη θάλασσα, θα «τρέξει» ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος!

Χωρίς κατηγορία στις 02/04/2018

Την Κυριακή 22 Απριλίου 

|> Λόγω των έργων που πραγματοποιεί στην περιοχή η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, μεταβάλλονται οι παραδοσιακές διαδρομές των δρομέων, του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου κρατώντας όμως όλα τα συστατικά που τις έκαναν αγαπητές στο κοινό: την ισόπεδη κλίση, την εύκολη πρόσβαση και φυσική την παραθαλάσσια κίνηση.

Ως σημείο αναφοράς της διοργάνωσης παραμένει το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου για ακόμα μία χρόνια θα λειτουργήσει ως αφετηρία και τερματισμός για όλους τους αγώνες του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου. Η πινελιά που κάνει φέτος τη διαφορά στην πορεία όλων των δρομέων, είναι το πέρασμα για 500 μέτρα από τις ταράτσες των γειτονικών κτηρίων της Εσπλανάδας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν την θέα στο πέλαγος από ψηλά.

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα της διοργάνωσης,  όσοι θελήσουν να δοκιμαστούν την Κυριακή 22 Απριλίου στο κυρίως αγώνισμα του Ποσειδωνίου, τον Ημιμαραθώνιο, μετά την εκκίνηση θα κατευθυνθούν προς το Θωρηκτό «Αβέρωφ». Περνώντας μπροστά από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φτάνουν μέχρι τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας, όπου στρίβουν για να επιστρέψουν στην Μαρίνα Φλοίσβου. Διασχίζοντας το σύνολο του μήκους της, βγαίνουν στην συνέχεια από την νότια πλευρά της στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Συνεχίζοντας την πορεία τους, τρέχουν παραλιακά μέχρι το ύψος της Αμφιθέας για να κάνουν αναστροφή για το στάδιο. Προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 21,1 χλμ της διαδρομής, οι δρομείς θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη κίνηση σε δύο γύρους. Λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής χάραξης, η οργανωτική επιτροπή του Ποσειδωνίου, φέτος αποφάσισε προσωρινά να βγάλει εκτός αγωνιστικού προγράμματος την πραγματοποίηση της Σκυταλοδρομίας Ημιμαραθωνίου.

Την ίδια διαδρομή, αλλά σε έναν μόνο κύκλο, θα κάνουν και οι δρομείς που θα επιλέξουν να γραφτούν στον αγώνα δρόμου Τέταρτο Μαραθωνίου, που θα διανύσουν την παραλιακή πορεία επί 11 χλμ. Αντίθετα, εκείνοι που θα δοκιμαστούν στα 5 χλμ της κούρσας Athens Fun Run 2 Change Diabetes C.Z. θα φτάσουν μέχρι τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας όπου θα κάνουν αναστροφή για να περάσουν την Μαρίνα Φλοίσβου. Δεν θα χρειαστεί να βγουν στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, μιας και ο τερματισμός τους μετά τη διάσχιση της Μαρίνας θα γίνει στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Εντός της Μαρίνας του Φλοίσβου και χωρίς αλλαγές στην διαδρομή της θα πραγματοποιηθεί και ο παιδικός αγώνας Chiquita Athens Kids Run μήκους 1.000 που απευθύνεται σε λιλιπούτοιους δρομείς. Εκεί, θα λάβει χώρα και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς που στηρίζει το έργο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Άλμα» για παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό. Εδώ, δίνονται δύο επιλογές διαδρομής μήκους 1.000 ή 2.000 μέτρων. Όσοι επιλέξουν να τρέξουν ή να περπατήσουν τα 1.000 μέτρα θα κάνον μια βόλτα στο εσωτερικό της Μαρίας για να καταλήξουν στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Αυτή την κίνηση θα κάνουν δύο φορές ως γύρο της Μαρίνας, οι συμμετέχοντες των 2.000 μέτρων πριν τερματίσουν.

> Εγγραφές, έως την Μ. Τετάρτη 4/4: www.poseidon-athenshalfmarathon.com/el/registration

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: