Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσωρινή διακοπή του “βιασμού” της Πειραϊκής

Χωρίς κατηγορία στις 11/06/2020

Με απόφαση του ΣτΕ διακόπτονται οι εργασίες της COSCO και αυτό αποτελεί νίκη του κινήματος των κατοίκων

|> Με απόφασή του σήμερα 11/6/2020 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει την COSCO να σταματήσει τις εργασίες στην Πειραϊκή, εργασίες που αφορούν τις βυθοκορήσεις και το μπάζωμα της θάλασσας. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι της εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής. Η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τον αγώνα μας μέχρι της τελικής δικαίωσής μας.

Την παραπάνω είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η κοινοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή”. Παράλληλα η κίνηση κάνει το παρακάτω κάλεσμα:

Καλούμε όλους τους Πειραιώτες σε επαγρύπνηση και συνέχιση των αγώνων για την σωτηρία της Πειραϊκής,

  • για την αποτροπή του περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Πειραϊκή
  • για την προστασία της Δημόσιας Υγείας
  • για να μην υποβαθμιστεί η πόλη μας και η ποιότητα της ζωής μας 
  • για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς 

Γιατί αυτή η θάλασσα δεν βολεύεται παρά μόνο στο δίκιο!

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους κοινοτικούς συμβούλους Δήμητρα Βήνη και Σωτήρη Αλεξόπουλο.

Η απόφαση προσωρινής αναστολής των έργων της ΚΟΣΚΟ, από το ΣτΕ
Στην προσφυγή του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των 95 κατοίκων που προσέφυγαν στο ΣτΕ με τη δικηγόρο μας Ανθή Γιαννούλου, το ΣτΕ έδωσε την πολυπόθητη διακοπή των εργασιών των επικίνδυνων τοξικών βυθοκορήσεων στην Πειραϊκή και το σταμάτημα της απόρριψης τους στη θάλασσα μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας, μέχρι να γίνει το δικαστήριο για να αποφασίσει αν θα δεχτεί να συνεχίσει την αναστολή των έργων εώς την εκδίκαση της προσφυγής μας στις 7/Οκτ.
Μετά από 2 χρόνια συνεχούς, αδιάκοπου και συνεπούς αγώνα, είναι η πρώτη μέρα που γελάμε και χαιρόμαστε, συγκρατημένα βέβαια, για αυτή τη μικρή πρώτη νίκη. Κερδίσαμε μια μάχη, μπροστά μας έχουμε μεγάλο πόλεμο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ η απόφαση έχει εκδοθεί επί της αιτήσεως που υπέβαλλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 κάτοικοι τους οποίους εκπροσωπεί ενώπιων του ΣΤΕ η Ανθή Γιαννούλου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί τους κατοίκους του κινήματος μας στις ποινικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει και είναι ήδη σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο και για τις οποίες θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: