Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιστολή εμπόρων για τις 120 δόσεις στον Τσακαλώτο

Χωρίς κατηγορία στις 30/05/2019

Με αφορμή την πιθανότητα της παράτασης, της καταληκτικής ημερομηνίας για ένταξη

|> Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου με αφορμή την πιθανότητα παράτασης, της καταληκτικής ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την ακόλουθη επιστολή:

«Με την ευκαιρία της παράτασης των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και της καταληκτικής ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων που ακούμε ότι σκοπεύετε να προωθήσετε, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό δεδομένης και της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, θεωρούμε δίκαιο να επανεξετάσετε και την αδικία που έχει προέλθει, από τον κατά τα άλλα, θετικό νόμο 4611/2019 για την ρύθμιση των οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, ώστε να ενταχθούν σε αυτές και τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με τους ίδιους όρους, που εντάσσονται και οι ατομικές επιχειρήσεις.

Πιστεύουμε ότι, πρόκειται για ένα δίκαιο μέτρο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις και παράλληλα θα βελτιώσει τα έσοδα του κράτους δεδομένου ότι, ο εξωδικαστικός μηχανισμός (ν. 4469/2017) έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

Παρακαλούμε για την προσοχή στην συγκεκριμένη παράμετρο, που είναι ζωτικής σημασίας για τους συναδέλφους μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευνοϊκή εξέταση του δίκαιου αιτήματός μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: