Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με θρησκευτικό όρκο -όλοι πλην ενός- ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης – Ανάληψη καθηκόντων σε τελετές παράδοσης-παραλαβής

ΕΛΛΑΔΑ στις 27/06/2023

Αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση

|> Ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μέλη της νέας κυβέρνησης και ακολούθως κατευθύνθηκαν για να αναλάβουν τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνονται στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: