Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Πειραιάς γιόρτασε τον Πολιούχο του, Άγιο Σπυρίδωνα

Χωρίς κατηγορία στις 12/12/2016

Δήλωση Μώραλη

Με τη συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου,  πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός του Πολιούχου Πειραώς Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ. Χρυσόστομου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η γιορτή του Πολιούχου μας, Αγίου Σπυρίδωνα είναι για εμάς η πιο σημαντική γιορτή στην πόλη του Πειραιά. Χαίρομαι γιατί η συμμετοχή του κόσμου στην περιφορά ήταν μεγάλη, όπως και η παρουσία όλων των εκπροσώπων της πόλης του Πειραιά και των τιμητικών αγημάτων. Ο Μητροπολίτης μας έστειλε και σήμερα, σημαντικά μηνύματα. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη γιορτή με τα μηνύματα που περνάει ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, έτσι ώστε να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα. Θέλω να ευχηθώ  χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες».

Στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν: Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Νίκος Κούζηλος. ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης. Επίσης, το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπύρος Σπυρίδων,  ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Γιάννης Μοίρας. Ακ’ομη. οπρ’ωην υπουργός και βουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος  Νεράντζης, Δημήτρης Καρύδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλο,ι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, κ.ά.

Τέλος, κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: