Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα κορίτσια του Εθνικού κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης!

ΕU στις 02/04/2022

Με 14-9 συνέτριψαν την Ντουναϊσβάρος – Συγκινητικές στιγμές στο Παπαστράτειο – Θύμισες από το ξεκίνημα της ομάδας το 1986 και το πρώτο πρωτάθλημα του 1988…

|> Στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι τα κορίτσια του Εθνικού, μετά την μεγάλη νίκη τους επί της Ντουναϊσβάρος με σκορ14-9, την Τετάρτη στο Παπαστράτειο.

Όμως τα κορίτσια του Εθνικού δεν “έφτασαν” τυχαία… Όλα ξεκίνησαν το 1986, με την πρώτη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού, που είχε πάει στη Ρώμη για σειρά παιχνιδιών, με προπονητή τον Νίκο Κραουνάκη. Και το 1988, τα κορίτσια του Εθνικού κατάκτησαν το πρώτο επίσημο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Ήταν η εποχή του εμβληματικού προέδρου Γιώργου Χατζηγεωργίου.

Πρωτάθλημα Ελλάδος 198. Η δοξασμένη ομάδα των κοριτσιών του Εθνικού. Το κύπελλο σηκώνει ο εμβληματικός πρόεδρος Γιώργος Χατζηγεωργίου (και ένθετη φωτό).

Με της πρόσφατης μεγάλης διάκρισης του στον επίσημο ιστότοπο του πόλο του Εθνικού (ΕΔΩ), μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε:

«Απίστευτα συγκινητικές στιγμές έζησε η οικογένεια του Εθνικού το βράδυ της Τετάρτης στο Παπαστράτειο. Μόλις ακούστηκε η κόρνα της λήξης οι πρωταγωνίστριες έγιναν “ένα” με τον κόσμο τους και πανηγύρισαν σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο Εθνικός σήκωσε ψηλά στον αέρα την κούπα του LEN Trophy και από εκεί έπειτα ξεκίνησε το πάρτι, με τις παίκτριες και το τεχνικό τιμ να βουτάνε στην πισίνα και να απολαμβάνουν τα όσα με πολύ κόπο κατέκτησαν πανάξια.

 Ο «Αυτοκράτορας» αντεπιτέθηκε, η ΕΘΝΙΚΑΡΑ είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης! Ο Εθνικός υπέταξε τη Ντουναϊσβάρος στήνοντας κανονικό πάρτι στο Παπαστράτειο, συντρίβοντας την με 14-9 και είναι μετά από 12 χρόνια εκεί που πραγματικά ανήκει, στην κορυφή! Τα κορίτσια της Αντιγόνης Ρουμπέση συνέχισαν το έργο της προηγούμενης Παρασκευής στην Ουγγαρία και έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην βιβλίο της ελληνικής υδατοσφαίρισης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: