Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με πεντακόσια στελέχη μπήκε στη μάχη για την προεδρία της ΔΗ.ΣΥ ο δήμαρχος Αθηναίων

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/10/2017

Τι είπε σε ομιλία του

|> Με 500 στελέχη που βρίσκονται στο στενό κύκλο των υποστηρικτών και μετά από μια περιοδεία σε 35 νόμους, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Συνεργασίας, Γιώργος Καμίνης, άρχισε την προεκλογική του μάχη στην Αθήνα. Σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο ο Γιώργος Καμίνης, είπε.

«Έχει ανοίξει ένα ιστορικό παράθυρο και είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με ό,τι μας κρατά στο παρελθόν για να προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς πρέπει να το κάνουμε τώρα, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει έκανε μια χάρη. Ό,τι ψέμα ήταν να λεχθεί στη χώρα, το είπε ο κ. Τσίπρας. Η αλήθεια πια είναι μονόδρομος. Έχουμε μια ιστορική, για τα δεδομένα της χώρας, ευκαιρία. Να πούμε αλήθειες, ακόμα και τις πιο σκληρές αλήθειες, γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από εμάς».

Σε άλλο σημείο τόνισε:

«Δεν είναι αριστερά η οπισθοδρόμηση, το να πάμε να παλινορθώσουμε την Ελλάδα της χρεοκοπίας. Δεν είναι αριστερά να πάμε να φτιάξουμε εκλογική πελατεία με αυτούς που θα προσμένουν από μας το διορισμό τους στο Δημόσιο. Δεν είναι αριστερά να εξαθλιώνουμε τον κόσμο και να του λέμε ότι θα ζήσεις με την ελεημοσύνη των 500 ευρώ. Δεν είναι αριστερά αυτό. Η κεντροαριστερά με τις δικές μας παραδόσεις είναι: η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, η δημοκρατία, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανεξάρτητες αρχές. Αυτά εμείς πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Όποιος τα καταπολεμά αυτά δεν έχει καμιά σχέση με την παράδοση της κεντροαριστεράς».

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η αξιοκρατία θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα του προοδευτικού προγραμματικού λόγου της Δημοκρατικής Παράταξης. Είπε:

«Δεν πάμε σε παλινόρθωση του κρατισμού και των συντεχνιών, δεν πάμε να φτιάξουμε ένα “τσιμέντο” ψηφοφόρων για να έχουμε μεθαύριο μία θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν πάμε να διαιωνίσουμε την παρουσία μας αφού έχουμε χρεοκοπήσει τη χώρα. Πάμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές για να φέρουμε αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα. Δεν είναι η αξιοκρατία συνώνυμο μιας ελίτ, η αξιοκρατία στο δημόσιο εξυπηρετεί τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Η αξιοκρατία είναι συνώνυμο της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καμίνης θα κάνει την κεντρική του ομιλία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., στο γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: