Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προς Θεού, όχι από τον κ. Κοτζιά, η… επίλυση για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα που εκκρεμούν!

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2018

Μη μας «απειλεί»!

|> Νίκος Σίμος

|>Πέρα από ακραίους πατριωτισμούς που και αυτοί είναι κατανοητοί στο μέτρο που πληγώνεται το εθνικό γόητρο μιας χώρας και του λαού της, η αλήθεια είναι μία. Ή μάλλον δύο. Η συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας αλλά δεν έχει υπογράψει ακόμη –ευτυχώς- συνιστά μία εθνική ήττα όσο και αν η επίλυση της εκκρεμότητας αυτής θα έπρεπε κάποτε να τερματισθεί. Παραχωρήθηκαν στους Σκοπιανούς εθνότητα και γλώσσα που επί σειράν ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν. Επιπλέον δόθηκε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να απαιτούν από την Ελλάδα να διορθώνει σύμβολα ή οτιδήποτε άλλο υποτίθεται ότι θίγει την ιστορική ή πολιτική τους κληρονομιά! Όταν μάλιστα αυτοί είναι που επί σειράν ετών υπεξαιρούν την ελληνική ιστορία. Ή όπως λέει ο λαός, «και κερατάς και δαρμένος»

Η άλλη αλήθεια είναι ότι στην διεθνή διπλωματία είθισται να υιοθετείται ως τακτική η διαιώνιση μιας εκκρεμότητας όταν οι προσφερόμενες λύσεις δεν ικανοποιούν απόλυτα τα εθνικά συμφέροντα της μίας πλευράς. Ή και καμμίας από τις δύο. Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε με την παλαιά διένεξη της χώρα μας με την Βουλγαρία για τα νερά του Νέστου, όπου οι δύο πλευρες άφησαν να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα μέχρις ότου βρέθηκε ένα modus vivendi χωρίς συμφωνίες και φανφάρες.

Υπάρχει βεβαίως και μία τρίτη αλήθεια. Ότι οι διαπραγματεύσεις επί τόσο καιρό των δύο πλευρών, δεν αποσκοπούσαν παρά στην εξεύρεση διπλωματικών φράσεων που να καθιστούσαν δυνατό το να περάσει η κάθε πλευρά στο εσωτερικό της, το περιεχόμενο της συμφωνίας. Η κυβέρνησή μας επιπλέον, δια του πρωθυπουργού και των non papers που διοχετεύθηκαν, διέπραξε και μία πολιτική απάτη διότι άλλα μας είπαν και άλλη είναι η πραγματικότητα

Τώρα ευτυχής με την «επιτυχία» του ο κ. Κοτζιάς μας «απειλεί» με… προώθηση λύσεων στο Κυπριακό και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις! Αν λάβουμε υπ΄όψιν το περιεχόμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι εκλιπαρεί την κυβέρνηση και προσωπικώς τον κ. Κοτζιά να μη λύσει και τα υπόλοιπα εκκρεμή εθνικά θέματα, διότι στο τέλος ή χωρίς πατρίδα θα μείνουμε είτε ο ελληνισμός θα αφανιστεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: