Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μιά επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/11/2015

Από Γαβρίλη – Κασιμάτη

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί εντός των φυλακών Κορυδαλλού, πραγματοποίησαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αναλυτικά για το πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, που επιτελείται και διαμορφώνει θετικές προοπτικές επανένταξης των κρατούμενων.

Ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος συναντήθηκαν, αρχικά, με την διευθύντρια της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού  Χ. Κουτσομιχάλη, η οποία τους ενημέρωσε για την πρόοδο της διαδικασίας αποσυμφόρησης της φυλακής αλλά και για την λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης των φυλακών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης εξέφρασε τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής να συνδράμει, στο πλαίσιο των θεσμικών δυνατοτήτων της, τις εξωστρεφείς δράσεις που σχεδιάζει η Διεύθυνση των Φυλακών, εκθέτοντας έργα κρατουμένων σε ζωγραφική, χειροτεχνία και με τη συγκρότηση ομάδων θεάτρου και μουσικής.

Παρόντες οι διευθυντές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γ. Ζουγανέλης και του ΙΕΚ  Ευάγ. Κάλιοσης, οι οποίοι παρουσίασαν τους χώρους του σχολείου και του ΙΕΚ και αναφέρθηκαν στη πολυπολιτισμικότητά τους.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης παραδόθηκε από την ΠΕ Πειραιά για την κάλυψη αναγκών του Σχολείου και του ΙΕΚ γραφική ύλη, την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών & Εκδοτών Πειραιά.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο δήμαρχος Κορυδαλλού, μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Ειρήνη Μεταξά και συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτασαν τον χώρο, που με νομοθετική ρύθμιση παραχωρείται στον Δήμο και αναμένεται η κατεδάφιση μιας μάντρας, για άμεση ανάπλαση 10 στρεμμάτων.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: