Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μοναδικές “Νύχτες Κλασσικής Μουσικής” στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/08/2015

«Νύχτες Κλασσικής Μουσικής» ηχούν από σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και κάθε βράδυ έως και τις 25 του μηνός. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του αμερικανικού ωδείου «Curtis Institute of Music» στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, ερμηνεύουν Σοπέν, Χέντελ, Μπετόβεν, άριες και κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με θέα στον καταπράσινο κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Κάποια από τα αγαπημένα του κομμάτια του Σοπέν εκτελεί απόψε 21/8 ο πιανίστας Alexander Ullman, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, και νικητής του διαγωνισμού Liszt Competition.
Το Σάββατο 22/8, οι τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre Ashley Milanese, (σοπράνο) και Thomas Shivone, (βαρύτονος) ερμηνεύουν άριες και ντουέτα, κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου, πολύτιμα κομμάτια του μουσικού ρεπερτορίου με τη συνοδεία του πιανίστα Mikael Eliasen, καλλιτεχνικού διευθυντή του Curtis Opera Theatre. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Χέντελ, Ντονιτσέτι και Μπέρνστάιν.
Την Δευτέρα 24/8, ο τσελίστας Τιμόθεος Πέτριν (Timotheos Petrin) από την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον Βρετανό πιανίστα Alexander Ullman, εκτελεί μουσική δωματίου με έργα Μπετόβεν, Φάλλα, Σούμαν και Πιατσόλα.
Την Τρίτη 25/8 και τελευταία βραδιά των συναυλιών, το σύνολο των προσκεκλημένων του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου, με έργα για φωνή τσέλο και πιάνο.
Οι «Νύχτες Κλασσικής Μουσικής» είναι καρπός συνεργασίας του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Μουσικής Curtis με το ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Schwartz, γνωστό στη χώρα μας για τη φιλοξενία νέων, ταλαντούχων, διεθνών καλλιτεχνών, στη Σάμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: