Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη βραδιά σε μικρό χώρο, για τους ποπ & ροκ εκπροσώπους των ’60-’70-’80 (ΦΩΤΟστιγμιότυπα)

Χωρίς κατηγορία στις 21/02/2017

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Μία αξιόλογη μουσική εκδήλωση και ίσως μοναδική στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες στον μικρό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, από τη Διεθνή Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80. Ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο “Χρυσή βραδιά 2017” με τον Πέτρο Καντιάνη, όπου τιμήθηκαν και τραγούδησαν δημοφιλείς τραγουδιστές και συγκροτήματα, όπως επίσης μουσικοί δημιουργοί, στιχουργοί και δημοσιογράφοι – πρόσωπα από τις δεκαετίες ΄60, ΄70 και ΄80.

Στη σπουδαία αυτή εκδήλωση, που -άγνωστο γιατί- εντάχθηκε στο… αποκριάτικο πρόγραμμα του δήμου Πειραιά, τιμήθηκαν οι:

Πασχάλης Αρβανιτίδης (Olympians ), Δάκης, Ηρακλής Τριανταφυλλίδης (Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, DNA ), Αντώνης Πιτσολάντης (Persons,Socrates, Drachmas, Μπλα Μπλα ) Τζίμης Νταής (Juniors ), Αλέκος Καρακαντάς (Juniors, We Five, Axis ), Δημήτρης Κατακουζηνός (Juniors, We Five, Axis ), Γιώργος Μελέκης και Πέτρος Πολλάτος των Charms, Λεωνίδας Μαρκέας (Sounds ), Πάνος Ζαχαρίου (Stormies ), Γιώργος Πετρίδης (Blue Birds ), Τάσος Βουγιατζής (Ο Τάσος και οι Μασσέλες ), Μαρίνα, Ελπίδα, Ζωή Κουρούκλη, Tammy, Δέσποινα Γλέζου και Κρις Κινγκ των Νοστράδαμος, Τζέσικα κ.α. επίσης μέλη των συγκροτημάτων 2002 GR, Sover Group, Vikings κ.ά.

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν σε τρία πρόσωπα που με τους στίχους τους δημιούργησαν μεγάλες επιτυχίες της εποχής, όπως στη Σάσα Μανέτα, τη Σέβη Τηλιακού και τον Νίκο Ελληναίο. Ακόμη στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καπράνο, Παντελή Ξανθίδη, Πέτρο Δραγουμάνο, Γιάννη Αλεξίου και τον φωτορεπόρτερ Δημήτρη Αλεξιάδη, για την προσφορά τους και την υποστήριξή στους εκπροσώπους του μοντέρνου τραγουδιού εκείνης εποχής.

Εν τω μεταξύ, στο εορταστικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Πειραιά ,συμπεριλαμβάνονται οι εκδηλώσεις: 

Με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ,  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/2  (10:30 – 14:00) , στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, ο δήμος Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες, να μπουν στο ρυθμό του Καρναβαλιού. Οι  μικροί φίλοι θα ψυχαγωγηθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως: φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, παράσταση Καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το πάρτυ θα κορυφωθεί με τη συναυλία των “Otherview”. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά παράλληλα, θα μοιράσει δωροεπιταγές στα παιδιά, ενώ το “Aegean Όμηρος College”  θα προσφέρει εδέσματα. Μαζί με τους σπουδαστές θα βρίσκεται και θα τους εμψυχώνει ο γνωστός σεφ Ιάκωβος Απέργης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν μπαλόνια στους μικρούς μας φίλους, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χαρταετού, με έπαθλα όμορφα δώρα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κυρία Νόνη Δούνια. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

10:30-11:00: Αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

11:00 – 14:00: Δραστηριότητες για παιδιά, όπως: Ομαδικά  Αποκριάτικα Παιχνίδια: 3 ψυχαγωγοί που υποδύονται παιδικούς ήρωες παίζουν μαζί με τα παιδιά συνεχόμενα,  διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια. Ξυλοπόδαρος:  Ο πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κοστούμι παίζει με μικρούς και μεγάλους. Μασκότ  Γιγαντοστολή. Νεράιδα – Face Painter : 2 σταθμοί όπου οι νεράιδες μεταμορφώνουν τα παιδικά πρόσωπα. Κατασκευή Χαρταετού Μινιατούρας: Ο τεχνίτης Προκόπης βοηθάει τα παιδιά και τα καθοδηγεί να φτιάξουν χαρταετό. Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας: Με πολλά και διαφορετικά υλικά και φαντασία το κάθε παιδί φτιάχνει τη μάσκα του. Μουσική με DJ για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου. Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν παιχνίδια με επιτραπέζιο air hockey, catch the light, ποδοσφαιράκι, και 4 φουσκωτά παιχνίδια.  Σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει επιτήρηση από ειδικούς.

11:30 – 12:30: Παράσταση Καραγκιόζη

12:30 – 14:00: Συναυλία του συγκροτήματος Otherview

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (27/2)

Σαρακοστιανό Γλέντι στη Φρεαττύδα

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”, χορό, τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30  το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Παράλληλα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τον Ρ/Σ  “Παραπολιτικά 90,1”, θα εκπέμπουν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού από τη Φρεαττύδα και θα μοιράζουν δώρα στο κοινό. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

Εξ άλλου, ο δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, για να διασκεδάσουν δημότες και επισκέπτες κάθε ηλικίας,  στο κλίμα της Αποκριάς. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24/2 (10:00 π.μ.) , η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά υποδέχεται μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά και γιορτάζει τις Απόκριες, διοργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια στο πνεύμα της Αποκριάς, δωρεάν για όλα τα παιδιά. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν μάσκες από ζωγραφικά μοτίβα, εμπνευσμένες από   ήρωες κινουμένων σχεδίων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν κράτηση, στο τηλέφωνο 210.4101402, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ., θα γίνει μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Κλασσικής Μουσικής & Όπερας, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων ο δήμος Πειραιά, έχει υπό την αιγίδα του (απίστευτο!) την εκδήλωση “Αναβίωση της Τρούμπας του 1960 σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ”, που θα πραγματοποιηθεί από καταστήματα της περιοχής, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 6 το απόγευμα! Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των μαγαζιών της άλλοτε κακόφημης περιοχής, που αποτελούσε στίγμα για τον Πειραιά, στο πάρτυ θα παρελάσουν πόρνες, νταβατζήδες, κράχτες, ναύτες και μάγκες, που θα “συνθέτουν το απόλυτο κινηματογραφικό σκηνικό, για να σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή“. Καλομελέτα…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν αποκριάτικους χορούς με πρωταγωνιστές το κέφι, την αισιοδοξία και τη χαρά, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα “πλημμυρίσει” με αποκριάτικες μελωδίες τις εκδηλώσεις στην πόλη. Παράλληλα, οι λιλιπούτειοι δημότες θα δημιουργήσουν αποκριάτικες μάσκες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: