Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μούφα” η αποκάλυψη του σκανδάλου της VW από Ελληνίδα καθηγήτρια

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 26/09/2015

Η ίδια το διαψεύδει

Θύμα μίας «μούφας» που σκαρφίστηκαν ίσως κάποιοι «Ελληναράδες» έπεσε ο «Τύπος Πειραιώς», όπως και τόσα άλλα portals και εφημερίδες. Το «πάτημα» αφορούσε την γνωστή υπόθεση του σκανδάλου της VW, του οποίου, κατά τον μύθο, η αποκάλυψη οφειλόταν σε μία Ελληνίδα καθηγήτρια μηχανολογίας του University of Michigan, την Άννα Στεφανοπούλου (φωτό).

Όμως μετά από ειδοποίηση που είχε ο Τ/Π από τον συνάδελφο Βαγγέλη Μαρκουλή, κατέβασε την «είδηση» και αισθάνεται υποχρέωση αφ’ ενός να ευχαριστήσει τον συνάδελφο και αφ’ ετέρου να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους αναγνώστες, καθώς η ευθύνη βαρύνει αυτόν εδώ τον ιστότοπο

Επ’ αυτού, ο Βαγγέλης Μαρκουλής, ανέβασε μία σημείωση, στην οποία μεταξύ άλλων, γράφει:

Καλό είναι να μη τρώμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν. Θα ήταν υπέροχο όσοι επιστήμονές μας διαπρέπουν στο εξωτερικό να ”τιμωρούν” με διάφορες επιστημονικές ενέργειες αυτούς που μας θεωρούν υποτελείς τους, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Και επειδή το ψέμα έχει κοντά πόδια, καμία σχέση δεν έχει η Ελληνίδα επιστήμονας με το κόλπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό αλλά η κα Στεφανοπούλου δεν συμμετείχε στην ομάδα που το αποκάλυψε.

Η έρευνα διεξήχθη στο West Virginia University από την ομάδα του Daniel Carder ενώ η κα Στεφανοπούλου είναι καθηγήτρια μηχανολογίας και ανήκει στο προσωπικό του University of Michigan. Απλά έδωσε μια συνέντευξη ως ειδικός και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Να τι λέει η ίδια:

«Όχι, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ στην έρευνα ή ανάλυση των δεδομένων που αποκάλυψε το θέμα της VW. Είμαι ειδικός σε συστήματα μετάδοσης κίνησης και ελέγχου και όταν έδωσα συνέντευξη εξήγησα τις θεμελιώδεις προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλό κόστος». Και σημείωσε: «Οι περισσότερες παραπομπές με εισαγωγικά σε πολλά ελληνικά άρθρα είναι κατασκευασμένες και δεν είναι δικές μου δηλώσεις».

Η καθηγήτρια κα Στεφανοπούλου αναγκάστηκε να ανεβάσει μέχρι και δήλωση διάψευσης στην ιστοσελίδα της, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ενεπλάκη στην έρευνα για τη Volkswagen (κλικ ΕΔΩ).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: