Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μπάσης, Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, με Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/06/2023

Μοναδική συναυλία στις 4/7 στο κηποθέατρο ‘’Μάριος Τόκας’’ της Λεμεσού με τη συμμετοχή Αντώνη Μυτακίδη και ‘’Cyprus Guitar Trio’’

|> Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου και τον Δημήτρη Μπάση, συμπράττουν ως σολίστ για μία ακόμη φορά οι κιθαριστές Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης. 

Η διεύθυνση της ορχήστρας και οι ενορχηστρώσεις είναι του Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ είναι ακόμη το Cyprus Guitar Trio. 

Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθηγητής κιθάρας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας Αντώνης Κοΐζας και είναι η μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο, ίσως και παγκοσμίως, αφού 300 Κιθαριστές με συμπράττουν επί σκηνής με τον Δημήτρη Μπάση.

Συμμετέχουν: Καθηγητές και σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων ΥΠΑΝ και στο τραγούδι η Κατερίνα Παράσχου.

Η παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, όπως είναι ο Δημήτρης Μπάσης με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ συμβολισμό που κρύβουν τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού ‘’Μάριος Τόκας’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: