Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μπαράζ” ερωτήσεων στη Βουλή από τον βουλευτή Δημ. Καμμένο (ΑΝΕΛ)

ΕΛΛΑΔΑ στις 17/08/2015

Τέσσερις ερωτήσεις-φωτιά υπέβαλε στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) οι οποίες έχουν σχέση, με τις ακινητοποιήσεις αυτοκινήτων και δικύκλων της αστυνομίας, το δάνειο-γέφυρα, την παραίτηση του γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας και τα αιτήματα της Ένωσης Αθέων.

Συγκεκριμένα, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπέβαλε ερώτηση με αντικείμενο την ακινητοποίηση δικύκλων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αυτοκινήτων της Άμεσης Δράσης λόγω μηχανικών βλαβών.
Στη ερώτησή του γίνεται αναφορά στα 759 από τα συνολικά 1.251 δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (δηλαδή ποσοστό 61%) και στα 80 από τα συνολικά 180 περιπολικά που διαθέτει η Αμεση Δράση στην Αττική που είναι ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών βλαβών. Η ΕΛ.ΑΣ. απ’ όσο φαίνεται αδυνατεί λόγω παντελούς έλλειψης χρημάτων να διαθέσει κονδύλια για την επισκευή τους, ενώ πέρυσι διέλυσε 3.000 ακινητοποιημένα περιπολικά προκειμένου να τροφοδοτήσει με ανταλλακτικά τα εναπομείναντα λειτουργικά. Και ζητεί να του γνωστοποιηθούν:

  • Πόσα δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αυτοκίνητα της Άμεσης Δράσης είναι σήμερα λειτουργικά και πόσα μη λειτουργικά.
  • Ποιό είναι το κόστος αποκατάστασης λειτουργίας τους.
  • Ποιά είναι η μείωση κόστους συντήρησης αυτοκινήτων της Άμεσης Δράσης και δικύκλων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από το 2010 εως σήμερα.
  • Πόσο επηρεάζουν τα παραπάνω την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Ποιά είναι η λύση την οποία προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό και με ποιό χρονικό ορίζοντα

Το δάνειο-γέφυρα

Σχετικά με το δάνειο-γέφυρα της 17ης Ιουλίου 2015 από το EFSM, υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητεί να μάθει:

  • Ποιά είναι η σύμβαση που υπέγραψε η χώρα μας για την παροχή του παραπάνω δανείου-γέφυρα.
  • Ποιοί είναι δανειστές.
  • Ποιό είναι το ακριβές ποσό δανειοδότησης, σε τι μορφή, ποιό είναι το επιτόκιο και ποιές είναι οι εγγυήσεις του συγκεκριμένου δανείου.
  • Πότε ακριβώς προβλέπεται η αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου.
  • Αν το ποσό δανεισμού εγγράφηκε στο δημόσιο χρέος.

Παραίτηση Δημ. Κλούρα

Όσον αφορά την παραίτηση του γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας Δημητρίου Κλούρα, ο Δημ Καμμένος υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών στην οποία αναφέρεται στη δημόσια επιστολή του παραιτηθέντος γ.γ. όπου γίνεται εκτενής αναφορά μεταξύ άλλων σε ένα σύνολο σημαντικών ‘εκκρεμών’ θεμάτων Δημόσιας Περιουσίας που αφορούν το Υπουργείο καθώς και ελέγχων – πορισμάτων που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζητεί να του γνωστοποιηθούν:

  • Ποιοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Δημητρίου Κλούρα.
  • Πότε ένα σύνολο ολοκληρωμένων νομοσχεδίων από τον πρώην ΓΓ και στελέχη του Υπουργείου θα προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή.
  • Τι θα γίνει με το ζήτημα της καταβολής μισθών (πέραν της συντάξεώς τους) επί έτη σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Τι θα γίνει με την ολοκλήρωση του πορίσματος για την υπόθεση των 28 ακινήτων που ανήκαν στο Δημόσιο και στη συνέχεια, αφού πωλήθηκαν σε ιδιώτες με αξία πολύ κατώτερη της αντικειμενικής, μισθώθηκαν από το Δημόσιο με άκρως ετεροβαρείς γι’ αυτό όρους (υπόθεση “sales and lease back”).

Η Ένωση Αθέων 

Τέλος. ο Δημ Καμμένος υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Αθέων Φώτη Φραγκόπουλου και του ταμία Αντώνη Μαρκουΐζου με τον αν. υπουργό Παιδείας  Τάσο Κουράκη.
Στην ερώτησή του, γίνεται αναφορά στα θέματα και αιτήματα εκκοσμίκευσης της παιδείας που τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αθέων έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά για όλους, κατάργηση καταγραφής θρησκεύματος σε δελτία μαθητών και σε απολυτήρια, κατάργηση των εκκλησιασμών, της πρωινής προσευχής και του αγιασμού, κατάργηση μαθήματος θρησκευτικών στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, κατάργηση εορτασμού των τριών Ιεραρχών κ.λπ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην ερώτησή του ζητεί να ενημερωθεί:

  • Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει η οποιαδήποτε συνάντηση με δηλωμένους άθεους και αν αυτό αντίκειται ή όχι στη βασική αποστολή και το ρόλο ενός Υπουργείου Θρησκευμάτων.
  • Ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση αυτή και πώς είναι δυνατόν για τόσο σημαντικά θέματα να αφήνει μια ΜΚΟ αθεϊστών να βγάζει μόνη της ανακοίνωση.
  • Ποιά είναι η θέση του Υπουργείου απέναντι σε καθένα από τα αιτήματα της Ένωσης Αθέων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: