Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μπράβο Ρούλα!”, αν και τα “Ε”λληνικά ξέρουν να… εκδικούνται κάθε “τηλεστάρ”

Χωρίς κατηγορία στις 30/06/2016

Επειδή δεν ακούει το ΕΣΡ…

Τ/Π |> Έχει απασχολήσει πολλούς τελευταία η επεισοδιακή αποχώρηση της κας Ρούλας Κορομηλά από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». Η αιτία, κατά δήλωσή της, είναι η επιβολή εκ μέρους του καναλιού, του κ. Μένιου Φουρθιώτη, ως συμπαρουσιαστή της στην εκπομπή που θα γινόταν στη Σύρο.

Ενδεχομένως η κα Κορομηλά έκανε μια πολύ απλή και λογική σκέψη, ότι δηλαδή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να βγει η εκπομπή στον αέρα, θα ήταν αδύνατον να διδαχθεί ο κ. Φουρθιώτης Γραμματική και Συντακτικό της Ελληνικής Γλώσσας, ως όφειλε πριν γίνει και παρουσιαστής. Μόνο γι΄αυτό… ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ!

Όσο για τον κ. Φουρθιώτη, το γεγονός ότι κάποιοι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι που υπάρχουν στο πάνελ της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» ακούν ψύχραιμα τις ελληνικούρες του, καθώς δεν είναι ευγενικό να γελάνε μπροστά του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίρνει θάρρος, πιστεύοντας ότι όλα βαίνουν καλώς…

Απορίες επίσης εκφράζονται και για τα ελληνικά που ομιλούν και οι ιθύνοντες του καναλιού, καθώς θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα ενοχλούνταν, προφταίνοντας την δικαιολογημένη αντίδραση της κας Κορομηλά.

Δεν υποτιμούμε την συμβολή του κ. Φουρθιώτη στην επιτυχία τής εν λόγω εκπομπής, λαμβάνοντας όμως υπ΄όψιν ότι την συγκεκριμένη ώρα «παίζει μπάλα μόνος του και συνεπώς σκοράρει» δεν απορούμε.

Αν και η ως άνω εκπομπή ξεκίνησε με «ελαφρά» θεματολογία, ήτοι κοσμικά, show biz, καλλιτεχνικές ειδήσεις κλπ., ακολούθως συμπεριέλαβε και σοβαρότερα θέματα, όπως εξαφανίσεις, εγκλήματα κ.ά., εκφράζοντας άποψη επί παντός επιστητού, με τον παρουσιαστή να ομιλεί… άψογα τα σπαστά ελληνικά του!

Βεβαίως σε όλα τα ΜΜΕ, όποια θεματολογία και αν έχουν, η γλώσσα που θα εκφράζονται επιβάλλεται να είναι σωστά ελληνικά ακόμα και αν ο κ. Λαζόπουλος θα πονοκεφαλιάζει με το πώς θα εμπλουτίζει πλέον το δικό του πρόγραμμα, αν όχι σχολιάζοντας και τους/τις ημιμαθείς τηλεπαρουσιαστές/στριες.

Αν ενδιαφερθούν τα κανάλια, θεωρείται σίγουρο ότι θα βρεθούν και άλλες κοπελίτσες νοστιμούλες και νεαρούληδες «κάπως», που θα μιλάνε και καλά ελληνικά, ανεβάζοντας το επίπεδο και επιβάλλοντας κατά συνέπεια στους «καθιερωμένους» του είδους να αλλάξουν επάγγελμα.
Το τελευταίο δεν μας χαλάει καθόλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: