Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νίκος Μπελαβίλας – 14,57%

Χωρίς κατηγορία στις 27/05/2019

|> «Μετά από 180 μέρες μίας σκληρής εκλογικής καμπάνιας, φτάσαμε στον τερματισμό. Δώσαμε μία μάχη στο όνομα της δημοκρατίας, του ορθού λόγου, των δικαιωμάτων όλων για έναν Πειραιά για Όλους.

Τα βάλαμε με όλο το ολιγαρχικό σύστημα – φανερό και αφανές – απέναντί μας. Δεν εξωραΐζω, δεν εθελοτυφλώ. Όχι δεν καταφέραμε, να σπάσουμε το τείχος των συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες λυμαίνονται την πόλη μας. Πετύχαμε όμως να είμαστε εδώ παρά τον πόλεμο και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Χιλιάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, ψηφίζοντας “Πειραιάς για Όλους” όρθωσαν το ανάστημα τους. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Το ίδιο όμως έπραξαν και οι ψηφοφόροι των άλλων συνδυασμών της Αριστεράς όπως και χιλιάδες συντηρητικοί και δεξιοί οι οποίοι αρνήθηκαν να υποταχθούν παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκφοβισμούς. Τους χαιρετίζουμε, γιατί άντεξαν.

Καταφέραμε και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, με τις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες θέσεις μετατοπίσαμε τη συζήτηση στα πραγματικά προβλήματα του Πειραιά. Μιλήσαμε προγραμματικά και αναγκάσαμε και τους άλλους να τοποθετηθούν πολιτικά πάνω στα ζητήματα που πρώτοι εμείς θέσαμε. Και είναι μια συζήτηση που δεν τελειώνει σήμερα αλλά θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, βδομάδες και χρόνια. Και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την πόλη μας.

Στην Αριστερά ξέρουμε καλά ότι η πολιτική δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος. Είμαστε η μακροβιότερη δημοτική κίνηση της πόλης. Και συνεχίζουμε.

Ευχαριστώ όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του “Πειραιάς για Όλους”, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, για να φτάσουν οι θέσεις μας σε κάθε γωνιά και σε κάθε πολίτη του Πειραιά. Οι εκλογές ήταν μία μόνο μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται. Μέχρι ο Πειραιάς να γίνει πραγματικά μια πόλη για όλους.

Μία υπόσχεση: Είμαστε από εδώ, είμαστε εδώ, θα μείνουμε εδώ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: