Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το γράμμα ενός δάσκαλου προς τους αστυνομικούς…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/11/2020

Να μην είσαστε αμερόληπτοι. Να είσαστε άνθρωποι. Μη ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε…

|> Κάποιος 80χρονος βγήκε έξω από το σπίτι, για να πετάξει τα σκουπίδια και δεν είχε στείλει sms για να πάρει τη σχετική “άδεια εξόδου” Τον είδαν κάποιοι αστυνομικοί και τον “έγραψαν”. Είδε τη σκηνή ένας δάσκαλος – ο κ. Μιχάλης Μάλαμας – του προκάλεσε την εντύπωση και έγραψε ένας σημείωμα στο facebook,  με τίτλο “Προς τους αστυνομικούς”. Αναφέρει:

Στα πολλά χρόνια που θητεύω ως δάσκαλος, τουλάχιστον δέκα μαθητές μου πέρασαν στις σχολές Αστυνομίας. Όλοι τους αριστούχοι, παιδιά βιοπαλαιστών. Κανένας μεγαλοαστός δεν κάνει αυτήν την επιλογή.

Σ’ αυτούς απευθύνομαι και σε όποιον συνάδερφό τους τύχει να διαβάσει τις παρακάτω αράδες.

Στο σχολείο σάς διδάσκαμε να είσαστε αμερόληπτοι και δίκαιοι… Το ίδιο υποθέτω και στις σχολές σας. Μεγάλο λάθος.

Προχθές κάποιοι συνάδελφοί σας, τηρώντας τον νόμο, έγραψαν κάποιον ογδοντάχρονο που πήγε πενήντα μέτρα μακρυά από το σπίτι του για να πετάξει σκουπίδια μη έχοντας στείλει sms.

Λοιπόν να μην είσαστε αμερόληπτοι. Να είσαστε άνθρωποι. Μη ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε. Τη φτώχεια τις αγωνίες των γονιών σας.

Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ ισότητα. Όλοι οι νόμοι έχουν γραφεί από τους ισχυρούς.

Το εξωφρενικό πρόστιμο για έναν συνταξιούχο, για έναν άνεργο, για έναν μεροκαματιάρη χωρίς μεροκάματο μπορεί και να τον σκοτώσει.

Βλέπω ηλικιωμένους που μετά τις απανωτές καταιγίδες της ενημέρωσης τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους μήπως σας συναντήσουν με το μπλοκάκι στο χέρι.

Τρόμος.

Η ανθρώπινη δικαιοκρισία (αμεροληψία) βρίσκεται τόσο μακρυά από την ελεημοσύνη, όσο ο διάβολος από τον Θεό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: