Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μακαριώτατε, δεν πρέπει να αναβληθεί η Ιεραρχία!

Χωρίς κατηγορία στις 23/09/2020

Να συγκληθεί σε άλλη πόλη για να μπορείτε αύριο να μιλάτε στο λαό μας με καθαρό πρόσωπο!

Σωτ. Μ. Τζούμας |> Είναι απαράδεκτο αυτό που ζούμε με τον κορωνοϊό. Οι τραγικές συνέπειές του έχουν πλήξει, δυστυχώς, το χώρο της Εκκλησίας και λίγο έμεινε να ζήσουμε την πλήρη απαξίωση του σπουδαίου αυτού θεσμού.

Ποτέ άλλοτε στο διάβα τόσων αιώνων ο Θεοΐδρυτος αυτός θεσμός δεν αμφισβητήθηκε τόσο έντονα και με τέτοιο τρόπο και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται στην αντίποδα για να αιτιολογήσουν το δράμα που ζούμε δεν αρκούν για να περισώσουν την κατάσταση.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται τεχνηέντως από ορισμένους κύκλους τις τελευταίες ημέρες για να ματαιωθεί ή να αναβληθεί επ´αόριστο η σύγκληση της Ιεραρχίας, το Ανώτατο Όργανο Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, λόγω του κορωνοϊού, είναι απαράδεκτη και πρέπει οι Ιεράρχες μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν την δέουσα απάντηση στους πονηρούς εκείνους που επιχειρούν με πρόφαση τον κορωνοϊό να καταλύσουν το πολίτευμα της Εκκλησίας μας.

Δεν πρέπει να αναβληθεί η Ιεραρχία σε… ευθετώτερο χρόνο όπως θέλουν τα μαγειρεία της αισχύνης, αλλά να συνέλθει στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί σε μια άλλη πόλη της χώρας μας χωρίς έντονα προβλήματα κορωνοϊού.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να συνέλθει στο Βόλο με το ωραίο Διορθόδοξο Κέντρο (έργο του Χριστοδούλου μας που άφησε προίκα στον διάδοχό του) ή στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

Εκ του Καταστατικού Χάρτη δεν υπάρχει περιορισμός ή απαγόρευση ως προς την γεωγραφική θέση στην οποία πρέπει να συνέλθει η Ιεραρχία.

Επομένως, μπορούν να επιλέξουν οι Άγιοι Αρχιερείς μας τον τόπο που θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο για να συνέλθει η Ιεραρχία.

Το οφείλουν αυτό ο Μακαριώτατος και οι Σεβ. Αρχιερείς στον θρησκευόμενο λαό μας που δοκιμάζεται!

Δεν θα πάθουν τίποτα. Με τα αυτοκίνητα τους θα φύγουν από τις έδρες των και θα πάνε κατ´ευθεία στον χώρο όπου θα γίνει η Ιεραρχία. Δεν θα έλθουν σε επαφή ή τριβή με άλλους ανθρώπους. Ευκαιρία μάλιστα η θεματολογία της Ιεραρχίας να είναι αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων που διέρχεται η χώρα μας.

Ας μην φοβηθούν οι Σεβ. Ιεράρχες μας και ας μην υπακούσουν στις αντίθετες φωνές που θέλουν να συρρικνώσουν τη δύναμη της Εκκλησίας και να την καταντήσουν ως τον «καραγκιόζ μπερντέ» της κυβέρνησης. Δεν είναι ουρά της Κυβέρνησης η Εκκλησία. Είναι ο πρώτος θεσμός της πατρίδας μας και δυστυχώς ο πρώτος θεσμός που έπληξε ο κορωνοϊός και κοντεύει να τον οδηγήσει στην απαξίωση.

Άγιοι Αρχιερείς μην ολιγοψυχήσετε και μην ενδώσετε στις πιέσεις. Κάνετε αυτό που θα έκαναν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Το έχει ανάγκη ο δοκιμαζόμενος λαός μας. Ευκαιρία να κερδίσετε το έδαφος που χάσατε και να μας δώσετε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ακουμπούσε και πάλι στους στιβαρούς ώμους της Εκκλησίας μας. Αλλιώς ας σιωπήσετε!

Μετά την ματαίωση της Ιεραρχίας δεν θα έχετε πλέον πρόσωπο να απευθυνθείτε στον πιστό λαό μας διότι αυτά που θα λέτε δεν θα λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν! Μόνοι σας θα έχετε υπογράψει το ιστορικό τέλος σας! Το δικό σας ιστορικό τέλος! Η Εκκλησία θα βρει τρόπο να αναγεννηθεί και πάλι από την τέφρα της. Αλλά χωρίς εσάς…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: