Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υποχρεωτικό το κράνος στα… ανασφάλιστα πατίνια!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/03/2021

Νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας – Ισοδυναμία διπλώματος ΙΧ με δίπλωμα δικύκλου έως 125 cc

|> Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν υπέρ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση. Επί του συνόλου, ψήφισαν υπέρ η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, και “παρών” η Ελληνική Λύση. Επί της τροπολογίας για την προμήθεια συσκευών απολύμανσης του αέρα στα οχήματα των αστικών συγκοινωνιών, υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ενώ “παρών” δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο νομοσχέδιο για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, για την υποχρεωτική χρήση κράνους από αναβάτες οχημάτων μικροκινητικότητας, καθώς και την αύξηση σε πέντε, των μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης για την ισοδυναμία διπλώματος αυτοκινήτου με δίπλωμα δικύκλου έως 125 cc.

> Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρικά πατίνια είναι οχήματα μικροκινητικότητας και οι αναβάτες πρέπει να φορούν κράνος. Όμως σε περίπτωση που υπάρξει ατύχημα ενός αυτοκινήτου με ένα πατίνι τι συμβαίνει; Από τη στιγμή που το πατίνι δεν διαθέτει αριθμό κυκλοφορίας και ασφάλεια, ο δε αναβάτης δεν κατέχει άδεια οδήγησης αυτού του είδους οχήματος, τι συμβαίνει; Αφού το πατίνι θεωρείται όχημα, δεν είναι το ίδιο με κάποιο αυτοκίνητο ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες, με οδηγό χωρίς δίπλωμα;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: