Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξανά στις αγορές με την… κόρη της

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 25/10/2014

Η ναυτιλιακή αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις κινήσεις που κάνει ο ιδρυτής της “Dryships” Γιώργος Οικονόμου προκειμένου η εταιρεία να καλύψει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ένα χρηματοδοτικό κενό και συγκεκριμένα ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 700 εκατ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, δάνειο 120 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η “Dryships” από την θυγατρική της “Ocean Rig”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που χρειασθεί, για την αποπληρωμή μέρους του εν λόγω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δυο εταιρειών Γιώργος Οικονόμου, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι η “Dryships” θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει πλήρως το μετατρέψιμο ομολογιακό και η σύναψη δανείου από την “Ocean Rig” είναι ένα “μαξιλάρι”, για την περίπτωση που η “Dryships” χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να ολοκληρώσει τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει για την αναχρηματοδότηση.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ακόμη ότι η τιμή της μετοχής της “Ocean Rig” είναι αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με την πραγματική αξία της εταιρείας, ενώ ανακοίνωσε ότι η “Ocean Rig” θα διανείμει για το τρίτο τρίμηνο μέρισμα 0,19 δολ. ανά μετοχή στους μετόχους.

Να σημειωθεί πάντως ότι μετοχή της “Dryships” όταν ανακοινώθηκε χθες η σύναψη δανείου κέρδισε πάνω από 10% στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: