Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι Έλληνες της Αυστραλίας γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο του 1821

ΕΛΛΑΔΑ στις 27/03/2015

Τιμήθηκε από τον πρέσβη ο ομογενής εφέτης δικαστής Αιμίλιος Κύρου

Μελβούρνη, 27. Με την καθιερωμένη δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, γιόρτασε η Πρεσβεία της Ελλάδας, την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στη δεξίωση παρευρέθηκαν, το Διπλωματικό Σώμα, Αυστραλοί πολιτικοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ομογενείς από την Καμπέρα, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τελετή παρασημοφόρησης του ομογενούς δικαστή του Εφετείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Βικτώριας, του Αιμίλιου Κύρου (φωτό), με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση της Ελληνικής Πολιτείας η οποία απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι διακρίνονται στους τομείς δράσης τους, καθώς και σε αλλοδαπούς οι οποίοι διακρίνονται σαν προσωπικότητες και έχουν συμβάλει στην προβολή της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Ακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής, ως δωρεάς προς την Ελληνική Πρεσβεία, του χειροτεχνήματος – αντιγράφου της ιεράς αρχαιοελληνικής τριήρους, της “Παράλου“, διαστάσεων 1,20μ x 0,20μ, από τον δωρητή Διονύσιο Παρασκευάτο -αναγνωρισμένο κατασκευαστή πλοίων σε μικρογραφία- ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και επεξήγησε τον συμβολισμό του.

Η Πρεσβεία απένειμε στη συνέχεια αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Παρασκευάτο για το υψηλής και μοναδικής τεχνοτροπίας έργο του, στον Νικόλαο Βουρνάζο και Άννα Βουρνάζου για το φιλανθρωπικό τους έργο καθώς και για την κοινωφελή τους δραστηριότητα στην Πολιτεία της Βικτώριας (Μονάδα για Πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο Clayton της Μελβούρνης) καθώς και στον διακεκριμένο ομογενή ζωγράφο Τζωρτζ Ραφτόπουλος, του οποίου εγκαινιάσθηκε στη συνέχεια η αναδρομική έκθεση έργων του με τον τίτλο “George Raftopoulos’ retrospective – an unconventional dreamer” με επιμελήτρια την Εύα Τ. Δαφαράνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 15μελή αυστραλιανή ορχήστρα “Canberra Mandolin Orchestra” υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Michael Sollis και με την συμμετοχή ομογενών ερμηνευτών με σύγχρονο ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Τόκας κ.ά.).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: