Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενέργειες του Δήμου Πειραιά για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Χωρίς κατηγορία στις 25/01/2022

Οι αρμόδιες υπηρεσίες με τα ειδικά οχήματα ξενύχτησαν επιχειρώντας στους δρόμους με ιδιαίτερο βάρος σε όσους οδηγούν στα νοσοκομεία

|> Άμεσα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας επέδειξε ο Δήμος Πειραιά, αμέσως μόλις έπληξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη χώρα μας.

Αν και στον Πειραιά δεν υπήρξαν έντονα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι αρμόδιες υπηρεσίες με τα ειδικά οχήματα βρέθηκαν στους δρόμους του Πειραιά ρίχνοντας αλάτι, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχείρησαν στο οδικό δίκτυο, όπου κρινόταν απαραίτητο, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Μάλιστα, σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Βίτσας, βρέθηκαν στον Προφήτη Ηλία, όπου επιχείρησαν οχήματα του Δήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι συνεχίζει να λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση στη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» (Μυκάλης 51, Καμίνια 216 8003076, 216 8003077), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Βεβαιώσεις για απουσία από την εργασία

Από τον Δήμο Πειραιά χορηγούνται βεβαιώσεις στους πολίτες για τη δικαιολόγηση της απουσίας τους από την εργασία την 25η Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη.

Οι πολίτες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.piraeus.gov.gr μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 «Ο Δήμος Πειραιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της, άμεσα, αποτελεσματικά και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Στον Δήμο μας δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε την ιδιαιτέρως σφοδρή χιονόπτωση άλλων Δήμων, ωστόσο υπήρξε σωστός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες ήταν καλά προετοιμασμένες, επιχείρησαν στους δρόμους της πόλης και εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλλαν σ΄ αυτή την προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες. Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καλώ τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: