Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θέσεις ενός σκεπτικιστή για τον Κοβιντιώνα

FLASH στις 22/07/2021

Οι δεκατρείς λόγοι και αιτίες που συμμορφώνουν έναν ιατρό στις επιταγές της λογικής, με αισχύνη για την ανοχή στο παράλογο

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |>1> Η πανδημία αποτελεί πραγματική απειλή της Δημόσιας Υγείας με κυμαινόμενη επίπτωση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

2>Η απώθηση στο περιθώριο πολλών άλλων μειζόνων απειλών από την πανδημία ίσως κοστίσει πολύ περισσότερο σε απώλειες υγείας και ζωών.

3>Η βιοτεχνολογία έχει επιταχύνει δραματικά την ανάπτυξη θεραπειών που θα βρουν εφαρμογές σε πλήθος άλλα νοσήματα.

4>Τα εμβόλια αποτελούν τη σημαντικότερη γραμμή άμυνας εναντίον αυτής αλλά και άλλων μαστίγων.

5>Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι υποπροϊόν του εμβολιαστικού έμμεσου καταναγκασμού.

6>Οι φαιδρότητες ορισμένων «αντιεμβολιαστών» διευκολύνουν τα μέγιστα τα επιχειρήματα των οπαδών του καταναγκασμού.

7>Η δύναμη πυρός των «καταναγκαστών» είναι συντριπτική και θα επικρατήσουν.

8>Με απελπίζει και με παρηγορεί ότι στην Ιστορία, ουδέποτε επικράτησε η ελεύθερη βούληση του πλήθους σε εποχές μειζόνων κρίσεων, όπως οι Λοιμοί και οι Λιμοί.

9>Βουλησιαρχία, μια λέξη κενή στην ανθρώπινη Ιστορία αλλά αυτή η διαπίστωση δεν ελαφρύνει το βάρος των εγκλημάτων των παλιανθρώπων και απατεώνων που σκυλεύουν το ανήμπορο να αντιδράσει πλήθος.

10>Το βασικό θετικό πρόσημο αυτής της εποχής είναι ότι χάρη στον κερδολυσσαϊκό Δόλο των επωφελουμένων της συγκυρίας, πολλές ψυχές μάλλον θα σωθούν -είναι η τυπική αμφισημία κάθε Πολέμου.

11>Η επίκληση των παραδειγμάτων του Pasteur, του Salk, του Sabin και άλλων απευθύνεται σε απληροφόρητους αφού η απόσταση Ηθικής μεταξύ αυτών των πρωτοπόρων με τη σύγχρονη αχαλίνωτη κερδοσκοπία είναι αστρική.

12>Η επίκληση της Επιστήμης και η απόδοση της Επιστημονικής αυθεντίας σε ανέγγιχτους της οδύνης και της αγωνίας επαγγελματίες -βιολόγους, γιατρούς και επιδημιολόγους- στερείται επίγνωσης· επειδή ως Επιστήμων λογίζεται μόνο ο ολομόναχος στην Έρημο της αναζήτησης στρατοκόπος.

13>Ως υγειονομικός συμμορφώνομαι προς τις επιταγές της λογικής, διατηρώντας ακέραια την αισχύνη για την ανοχή στο Παράλογο που μας έχει κατακλύσει -λόγω φυσικής δειλίας και απόγνωσης για την ανθρώπινη μοίρα.

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: