Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες” περιήλθαν στην γαλλική “Kerneos” της ΕLΜΙΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 24/02/2015

Kerneos – ΕΛΜΙΝ απέκτησαν τους “Ευρωπαϊκούς Βωξίτες” της οικογένειας Κυριακόπουλου
Φεβρουάριος 24, 2015 Print
Kerneos – ΕΛΜΙΝ απέκτησαν τους "Ευρωπαϊκούς Βωξίτες" της οικογένειας Κυριακόπουλου
Η οικογένεια Κυριακόπουλου, όλο και και προχωρά στην αποεπένδυση… Οι άλλοτε βασικοί μέτοχοι της S&B, που πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο της γαλλικής Imerys, αποφάσισε να πουλήσει τους “Ευρωπαϊκούς Βωξίτες” οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την συμφωνία με την Imerys.

Και τώρα η “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.”, που ανήκε στην οικογένεια Κυριακόπουλου, πουλήθηκε στην επίσης γαλλική Kerneos, μητρική της ΕLΜΙΝ με την οποία τελικώς θα συγχωνευθεί η “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ” . Με αυτό τον τρόπο η ΕLΜΙΝ θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά βωξίτη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kerneos, Jean-Marc Bianchi (φωτό) αναφέρει: “Αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική αναβάθμισης της Kerneos που ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν. Επίσης είναι η ευκαιρία έναρξης ανάπτυξης μίας ισχυρής επιχειρηματικής πλατφόρμας βωξίτη. Είμαστε ευτυχισμένοι να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ” στον όμιλο μας με κοινό στόχο να συνεχίσουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων“.

Σημειώνεται ότι η Kerneos ελέγχει το 53% της ΕLΜΙΝ και το υπόλοιπο 47% οι επιχειρηματίες Ιω. Σ. Βαρδινογιάννης και Λ. Πολυχρονόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: