Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι ‘’καρατομήσεις’’ στην Ελληνική Αστυνομία δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα

FLASH στις 09/08/2023

Αυτή η μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας, ας αποτελέσει αφορμή για να μην έχουμε άλλες τέτοιες φρικαλεότητες

Παντελής Ξανθίδης |> Καρατομήσεις επί καρατομήσεων αναμένονται στην ΕΛ.ΑΣ, μετά τα προχθεσινά άγρια γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τις καρατομήσεις, μπορεί να θεωρείται ενδεδειγμένη και για την αντιπολίτευση να θεωρείται απαραίτητη η καρατόμηση του υπουργού!

Όμως με τις… γκιλοτίνες δεν λύνονται τα προβλήματα. Από τη μια οι καρατομηθέντες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ίσως να πλήρωσαν λάθη γενικής στρατηγικής ανωτέρων τους και ο δε υπουργός, που έχει θητεία μερικών ημερών, θα ήταν άδικο να ‘’πληρώσει’’ τα λάθη τόσων προκατόχων του.

Εάν θέλουμε να έχουμε μία Αστυνομία στην ουσία για την προστασία του πολίτη, ίσως θα πρέπει να γίνει τάχιστα ανακατανομή δυνάμεων και για την ΕΛ.ΑΣ να προηγείται ο ‘’αστυνομικός της γειτονιάς’’…

Όσον αφορά τα ‘’υψηλά πρόσωπα’’ και την ασφάλειά τους , εκτός από τους πολιτικούς, τις ξένες αντιπροσωπείες και άλλους ‘’στόχους’, ο κάθε άλλος ενδιαφερόμενος να πληρώνει ο ίδιος για την ασφάλειά του!

Εκεί που φτιάχνουν την λεγόμενη ‘’Πανεπιστημιακή Αστυνομία’’, ας δημιουργήσουν ένα αστυνομικό σώμα που τα στελέχη του να διατίθενται για προστασία του κάθε ενδιαφερομένου, με την καταβολή χρηματικού ποσού στο κράτος.

Ακόμα είναι ζεστό το αίμα του αδικοχαμένου 29χρονου και η κάθε ‘’φιλοσοφία’’ περισσεύει. Όμως, αυτή η μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας, ας αποτελέσει μία αφορμή για να μην έχουμε στο μέλλον άλλες τέτοιες φρικαλεότητες.

Όσο για την Ελληνική Αστυνομία οι καρατομήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Εάν δεν γίνει ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων και η ΕΛ.ΑΣ δεν ανασυνταχθεί, τότε ας μην ελπίζουμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: