Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο 1,20 ευρώ η τιμή του σερβιρισμένου εσπρέσο σε κεντρική καφετέρια

Χωρίς κατηγορία στις 13/08/2015

Για την Μύκονο και την Σαντορίνη μπορεί να μην ισχύει το ρηθέν ότι οι τιμές σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ «δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομία της χώρας», αλλά αυτό ισχύει για το 99,9% της υπόλοιπης Ελλάδας. Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, για τον Πειραιά – τη νεόπτωχη και πολιτεία, όπου η οικονομική κρίση μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτή. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα εξάγεται όταν αντικρίζει κανείς τον δήθεν… κοσμικό Πειραιά, όπου οι τιμές σε «απλά» προϊόντων, όπως είναι ο καφές, είναι λίγο πιό “αλμυρές” από αυτές της… Via Veneto!

Κάποιοι μαγαζάτορες, έχουν προβεί σε μειώσεις της τιμής π.χ. του εσπρέσο, αλλά και τα 2,5 ευρώ δεν είναι λίγα. Ας μην ξεχνάμε ότι «μεταφραζόμενα» στο παλιό νόμισμα είναι κάπου 850 δραχμές! Πότε και πού είχε ο καφές τόσο; Και ας σημειωθεί ότι ο Έλληνας πληρώνει μεν σε ευρώ, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται σε δραχμές! Για όποιον δεν θυμάται, όταν ήρθε το ευρώ οι μισθοί μετατράπηκαν από δραχμές σε ευρώ και δεν ακολούθησαν το κόστος ζωής, όπως έγινε π.χ. με το μπουκαλάκι του νερού…

Και όμως μέσα σε αυτή την παραζάλη της ακρίβειας, βρέθηκε μία μοντέρνα επιχείρηση στο κέντρο του Πειραιά, που τολμά και χρεώνει τον εσπρέσο 1,20 ευρώ – σερβιρισμένο και σε αρκετά πολιτισμένο περιβάλλον!

Ο «Τύπος Πειραιώς» πάντα προβάλλει τέτοιες δράσεις και μακάρι να βρεθούν και άλλοι για να αντιληφθούν ότι το εμπόριο πρέπει να βασίζεται στο ρητό «στην κατανάλωση το κέρδος» και όχι… «πάρ΄ τα σήμερα και αύριο βλέπουμε»!

Πρόκειται για το στέκι «Κρέμα Κανέλα» της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη 93, που παρά τα έργα του τραμ, βρίσκει αμέριστη ανταπόκριση και έχει αποκτήσει μόνιμη πελατεία.

Κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι… πρόκληση για τον «Τύπο Πειραιώς». Αυτό υπ’ όψιν για κάθε ενδιαφερόμενο…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: