Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι ‘’μαϊμούδες’’ ευδοκιμούν, πρόστιμα ‘’πέφτουν’’, αλλά ο εισαγωγέας αγνοείται…

FLASH στις 02/10/2023

Κατάσχεση και πρόστιμο 100 χιλ. ευρω από τη ΔΙΜΕΑ σε επιχείρηση, όμως δεν έχει βρεθεί ο τροφοδότης των ‘’απομιμητικών προϊόντων’

Τ/Π |> Από τη Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ανακοινώθηκε ότι κατασχέθηκαν 12.213 προϊόντα ‘’μαϊμούδες’’ και στην επιχείρηση, αφού κατασχέθηκαν τα ‘’προϊόντα’’ υποβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΔΙΜΕΑ αναφέρεται:

Σε 12.213 ανέρχονται τα τεμάχια απομιμητικών προϊόντων που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν μετά από έλεγχο που διενήργησε η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης σε επιχείρηση στην Αττική. Επιπλέον από την κατάσχεση των απομιμητικών προϊόντων επιβλήθηκε στην επιχείρηση πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 €. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Θαυμαστό το έργο τής εν λόγω υπηρεσίας του υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά θα ήταν απαραίτητο το υπουργείο να αποκτήσει και υπηρεσία που να ασχολείται με την έρευνα ή να συνεργαστεί με τις υφιστάμενες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κι αυτό διότι εάν δεν γίνεται γνωστή η πηγή της τροφοδοσίας τής κάθε εταιρείας με ‘’μαϊμούδες’’, τότε το παράνομο αυτό εμπόριο ποτέ δε πρόκειται να παταχθεί.

Το αυτονόητα ερώτημα για τον απλό πολίτη είναι: «Πού βρήκε τις ‘’μαϊμούδες’’ η επιχείρηση; Παραστατικά έχει;».

Και…

  • Εάν δεν έχει, πώς δικαιολογεί την κατοχή των εμπορευμάτων αυτών η επιχείρηση;
  • Εάν δεν λέει, τότε δεν υπάρχει τρόπος να αποκαλύψει την πηγή;

Μπορεί οι έμποροι -με νόμιμο εμπόρευμα- να μην πιέζουν όσο πρέπει για τη διενέργεια της σχετικής έρευνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ‘’συζητείται’’: Ποιος άραγε να είναι ο μέγας προμηθευτής τόσων και τόσων πολλών κινέζικων εμπορευμάτων; Ας το ψάξουν

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: