Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανάσα για τον Πειραιά οι 132 νέοι μόνιμοι υπάλληλοι

Χωρίς κατηγορία στις 30/10/2019

Οι προσληφθέντες ορκίστηκαν χθες και θα ενισχύσουν κυρίως τον τομέα της καθαριότητας

|> Ο δήμαρχος  Πειραιά Γιάννης Μώραλης όρκισε χθες, 132 νέους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά, επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τις ειδικότητες: προσωπικό καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, χειριστές μηχανημάτων έργων, μηχανοτεχνίτες και ηλεκτροτεχνίτες αυτοκινήτων.

Ο Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του, αφού καλωσόρισε τους νέους υπαλλήλους στον Δήμο, σημείωσε την αναγκαιότητα για  μόνιμο προσωπικό στον Δήμο, έτσι ώστε να μην υπάρχει ομηρία συμβασιούχων όπως γινόταν επί πολλά χρόνια. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων, λέγοντας πως από το 2018 που είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις αυτές, ο Δήμος κάλυπτε τις ανάγκες του 1,5 και πλέον χρόνο με συμβασιούχους των 2 ή  των 8 μηνών.

Ο κ. Μώραλης  χαρακτήρισε τον τομέα καθαριότητας ως ένα «δύσκολο κομμάτι» αλλά και «καρδιά» κάθε Δήμου, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι σ΄ αυτήν δουλεύουν με προβλήματα και σε δύσκολες συνθήκες. «Οι Διευθύνσεις δεν ήταν μέχρι πρόσφατα καλά εξοπλισμένες ούτε σε μηχανολογικό εξοπλισμό ούτε σε άλλα μέσα, ενώ το προσωπικό ήταν ελλιπές», τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνει το νέο νομοσχέδιο να συνεργαστούν οι Δήμοι με ιδιώτες, τονίζοντας ότι η άποψή του είναι πως όταν συμπληρωθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα,  ο Δήμος έχει επαρκή αριθμό αυτοκινήτων, υδροφόρων, πλυντηρίων κάδων και τους χειριστές που πρέπει, τότε η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει και θα επιμείνει στη δημόσια καθαριότητα.

Σημείωσε επίσης, πως δεν θα υπάρχουν τότε δικαιολογίες με αποτέλεσμα να μην είναι ο Πειραιάς μια καθαρή πόλη, όπως είναι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.  Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης, πως «με επαρκή μέσα και με επαρκές προσωπικό, τότε είναι μόνο θέμα δουλειάς των εργαζομένων και  οργάνωσης από την πλευρά μας».

Για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Πειραιά διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, εφόσον το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους δημότες.

Τέλος, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι περιμένει πολλά περισσότερα για μια καθαρή πόλη, αλλά κυρίως περιμένει μια άλλη νοοτροπία. Να δουλέψουν όλοι  – όπως είπε- καλύτερα, πιο συστηματικά και με καλύτερη οργάνωση.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, οι  αντιδήμαρχοι Χαραλαμπία Ζηλάκου και Παναγιώτης Ρέππας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: