Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΟΛ Κερκύρας: Άκυρος ένας διαγωνισμός-μυστήριο…

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 24/02/2015

Καταγγέλθηκε επιχειρηματίας για απόπειρα «λαδώματος»
προκειμένου να ακυρωθεί διαγωνισμός που… ακυρώθηκε!

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας (ΟΛΚΕ) είχε καταγγείλει ότι ένας επιχειρηματίας πήγε να τον «λαδώσει» με στόχο να κερδίσει έναν διαγωνισμό. Και αφού διαπομπεύεται ο εν λόγω διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας, έρχεται σήμερα το ΔΣ του ΟΛΚΕ να αποφασίσει την ακύρωση του διαγωνισμού την οποία είχε ζητήσει εγγράφως η εταιρεία του επιχειρηματία!

Ας δούμε πώς εξελίσσεται αυτή η περίεργη υπόθεση…

Σήμερα, με απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας, ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής καταλοίπων των πλοίων που προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας ΟΛΚΕ ΑΕ».

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί για τις 25/2/2015 (αύριο) και ματαιώθηκε λόγω «δημοσίευσης εκ παραδρομής εσφαλμένης διακήρυξης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

kerkyra OLKE eggrafo

Η απόφαση για τη ματαίωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξή του μέσα σε διάστημα 52 ημερών, ελήφθη σήμερα Τρίτη 24/2 το πρωί, έπειτα από τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που είχαν υποβάλει ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ αναφέρεται ότι  «η διακήρυξη του διαγωνισμού αναμορφώθηκε εν μέρει, αφού λήφθηκαν υπ’ όψιν κα αιτιάσεις ενστάσεων των υποψηφίων»…

Επ’ αυτού σημειώνεται ότι: ένσταση με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, είχε υποβληθεί και από εταιρεία κύρους, της οποίας ο εκπρόσωπος καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ, ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει! Και ο εν λόγω επιχειρηματίας υποστήριξε πως η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΟΛΚΕ είχε σαν αντικείμενο την ακύρωση του διαγωνισμού (όπερ και εγένετο!), καθώς είχε ακουστεί ότι η διοίκηση επεδίωκε να προτιμηθεί κάποιος άλλος επιχειρηματίας…

Μετά την καταγγελία τού προέδρου του ΟΛΚΕ, ήταν επόμενο να συλληφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ζητούσε την ακύρωση του διαγωνισμού, αλλά μετά την αιτιολόγηση της συνάντησης που προέβαλε, αφέθη ελεύθερος.

Ο επιχειρηματίας αφέθη ελεύθερος, το όνομά του σπιλώθηκε και τελικά το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας αποφάσισε εκείνο που ζητούσε η εταιρεία, δηλαδή την ματαίωση του διαγωνισμού!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: