Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Διονύσης Κονταρίνης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/10/2020

Ομογενής από τη Νέα Υόρκη με έντονη κοινωνική παρουσία και πλούσιο συγγραφικό έργο

|> Ένας φίλος και παλαίμαχος δημοσιογράφος και συγγραφέας, που για δεκαετίες είχε αφιερώσει την καριέρα του στην ομογένεια των ΗΠΑ, έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τον Διονύση (Ντέννη) Κονταρίνη, ο οποίος αν και πλησίαζε τα 90, ήταν ακμαιότατος και μάλιστα είχε κουράγια εφήβου.

Είχαμε μιλήσει προ καιρού και περίμενα να μου στείλει ένα κομμάτι του για τον “Τύπο Πειραιώς”, αλλά δεν μου το έστειλε. (Κλικ ΕΔΩ για άρθρο του Διονύση Κονταρίνη στον Τ/Π).

Το κακό μαντάτο έγινε γνωστό από τον επίσης φίλο και συγγραφέα της ομογένειας Γαβριήλ Παναγιωσούλη, που ήταν «κολλητός» του Ντέννη.

Ο Ντέννης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων (Λογοτεχνών) των Πέντε Ηπείρων» (ΕΕ(Λ)ΣΠΗ), του μοναδικού διεθνούς συλλόγου που λειτουργούσε διαδικτυακά. Μία από τις ιδιομορφίες τής ΕΕΣΠΗ ήταν ότι πολλά μέλη της γνωρίζονταν μόνον μέσα από τις τέσσερις Ανθολογίες που εκδόθηκαν (η τελευταία από το Ίδρυα Ωνάση).

Έτσι, η γνωριμία μας με τον Ντέννη άρχισε διαδικτυακά, με e-mail, Facebook και Skype, ώσπου το 2005 βρεθήκαμε να πίνουμε καφέ στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Γαβριήλ Παναγιωσούλη – κι αυτός μέλος της ΕΕΣΠΗ.

Ο Κονταρίνης είχε μια όμορφη οικογένεια, με τα παιδιά και τα εγγόνια του, ώσπου κάποια μέρα έφυγε από τη ζωή ο 40χρονος γιός του, καθηγητής πανεπιστημίου. Είχε δώσει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφησε δύο ορφανά. Έτσι ο Ντέννης αφοσιώθηκε για να μεγαλώσει τα εγγόνια του.

Δεν ξέρω πώς να αποχαιρετήσω αυτόν τον ωραίο φίλο. Ντέννη, «υπάρχεις»!

> Παντελής Π. Ξανθίδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: