Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Παίζεται” η επιλογή Σάντερς για συνεργασία μεΒαρουφάκη

FLASH στις 03/11/2018

Ο Αμερικανός γερουσιαστής θεώρησε ότι το κίνημα “ΜέΡΑ25” είναι αντιπροσωπευτικό

Τ/Π |> Τον Γιάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη επέλεξε ο Μπέρναρντ (Μπέρνυ) Σάντερς ως τον καταλληλότερο Έλληνα λόγω των πολιτικοοικονομικών αναλύσεών του για να συνεργαστεί μαζί του, για τη δημιουργία ενός “διεθνούς προοδευτικού φορέα” στο Βέρμοντ των ΗΠΑ, στις 30 Νοεμβρίου. Όμως, από την ώρα που έγινε γνωστοί η πρόθεση Σάντερς, εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις από Ελληνοαμερικανούς του Δημοκρατικού κόμματος, για το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πολιτικός και γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ και που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016, εκδήλωσε αυτή την προτίμησή του αφού, όπως λέγεται, ενημερώθηκε για το πολιτικό στίγμα του Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) που ίδρυσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο 77χρονος σήμερα Μπέρνυ  Σάντερς, παρά την ηλικία του θεωρείται ως ο επικρατέστερος για την προεδρία των Δημοκρατικών, καθώς έχει αυξηθεί η επιρροή του στη νεολαία και ιδιαίτερα στις πανεπιστημιακές κοινότητες των ΗΠΑ. Έτσι, θα σκεφθεί πολύ ο κ. Σάντερς πριν την σύσκεψη της 30ής Νοεμβρίου…

Σχετικά με το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25), ο κ. Βαρουφάκης, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι:

«Το κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματός μας, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη (Δευτέρα 26η Μαρτίου στην Αθήνα). Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη μας απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό άλλωστε είναι το «διαφορετικό» που φέρνει το DiEM25 στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών: τον αυθεντικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό διεθνισμό που, εντός του κινήματός μας τουλάχιστον, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: