Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο απανταχού Ελληνισμός τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΕΛΛΑΔΑ στις 19/05/2016

Σήμερα η επέτειος των 97 χρόνων

Τα ενενήντα επτά χρόνια χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, γιορτάζονται σήμερα και από την Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως και από την Εθνική Ενότητα – ΛΑ.Ο.Σ, εκδόθηκαν οι παρακάτω ανακοινώσεις:

Νεολαία ΑΝΕΛ

Η 19η Μαΐου 1919 έχει γραφτεί ως μια από τις βιαιότερες και αγριότερες στιγμές στην Ιστορία, μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ σφαγιάζει χιλιάδες αθώες ψυχές και ξεριζώνει άλλες τόσες από τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ενενήντα επτά χρόνια μετά και οι μνήμες μένουν νωπές. Κανένας δεν ξεχνά…

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους προγόνους μας και συμβάλλει στη διατήρηση της Ιστορικής μνήμης και της παράδοσης των παλαιοτέρων,  συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις εκδηλώσεις τιμής, για να συνεχίσει να θυμάται η νέα γενιά όλα όσα βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός. Για να μην ξεχνά ότι όσα έγιναν στον Πόντο είναι μια απάνθρωπη Γενοκτονία.

Εθνική Ενότητα – ΛΑ.Ο.Σ.

Ημέρα  μνήμης  των 353.000  ψυχών που εξοντώθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων από το 1914 έως το 1923 στην περιοχή του Πόντου. Ημέρα μνήμης όσων αντιμετώπισαν τα βασανιστήρια , την πείνα , τη δίψα και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου από την άγρια θηριωδία της Τουρκικής γενοκτονίας Ήταν η κορύφωση  μιας μεθοδευμένης προσπάθειας  για την εξόντωση του Ελληνισμού και την απάλειψη της Ορθοδοξίας από την Τουρκική επικράτεια. Πάντα θα θυμόμαστε και πάντα θα τιμούμε αυτές τις 353.000 ελληνικές ψυχές.

Δυστυχώς μετά την παρέλευση 100 ετών περίπου ο σημερινός Ελληνισμός βιώνει μια άλλης  μορφής γενοκτονία που τελείται με σύγχρονες μεθόδους.

Οι Έλληνες για μια φορά ακόμη είναι αναγκασμένοι να ζήσουν υπό άθλιες συνθήκες επιβίωσης , που ξένοι επίδοξοι κατακτητές προσπαθούν να μας επιβάλουν. Οικονομικά  πογκρόμ , ποινικοποίηση των συνθηκών ζωής , απαξίωση  του συστήματος  υγείας και συνθήκες ψυχολογικής καταπίεσης εξουθενώνουν τους σημερινούς Έλληνες , ενώ ταυτόχρονα γίνονται μεθοδευμένες προσπάθειες  για την απώλεια της εθνικής ταυτότητας και την περιθωριοποίηση  της Ορθοδοξίας. Ο  Ελληνισμός και η Ορθοδοξία βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο. Δεν είναι πια μόνο οι Πόντιοι. Είμαστε όλοι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: