Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διανέμονται μάσκες στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Χωρίς κατηγορία στις 13/09/2020

Ο Δήμος Πειραιά προμηθεύτηκε 27.100 μάσκες από την ΚΕΔΕ, για όλες τις σχολικές μονάδες

|> Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε χθες από την ΚΕΔΕ 27.100 μάσκες, τις οποίες ήδη διανέμει σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Στο Γυμνάσιο Καμινίων, κατά την παραλαβή των μασκών, παρευρέθηκαν ο  δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά Δέσποινα Αρβανίτου και μέλη της Σχολικής Επιτροπής. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή των υπόλοιπων μασκών που αντιστοιχούν στον Δήμο Πειραιά.

Σημειώνεται πως, ο ΔΠ, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, όλες οι σχολικές αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά, καθώς και οι τουαλέτες με σταθερές θήκες με απολυμαντικό υγρό, κρεμοσάπουνα και πετσέτες χειρός, έτσι ώστε το υγειονομικό υλικό να είναι ανά πάσα  στιγμή προσβάσιμο προς χρήση των μαθητών  και των εκπαιδευτικών.

Επίσης, χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς ασπίδες προστασίας προσώπου ως επιπρόσθετο μέτρο προστασίας, κατασκευασμένες στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη  του Δήμου Πειραιά «Blue Lab». Επιπλέον, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος ήδη έχει προμηθεύσει τα Δημοτικά σχολεία με παγούρια για τους μαθητές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πρασίνου σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: